Jel bio neki apdejt

Danas na statistici velika promjena kod 3 moja sajta 2 u minus sa posjetom jedan u plus. jel jos kod koga bilo promjena? malo me je gugl počeo smarat i sve više pomišljam da bi se ovaj fakultet prives kraju da se nadje neki poso a ovo kao bonus zarada da se radi. ovo mi je postalo mnogo stresno. ruzno je kad zaradjujes 50 evra pa sutra 25. odose mi zivci. čak i kad skoči zarada opet je stresno. moram se u biblioteku zaposlit.

Yeah. Mozemo sad malo plakat.
Mislim, ne sprdam se iz tebe. To je to. A s 200 na 50? :fire:

Inace snimil sam neki polu-update jos neki dan, neka nisa u kojoj se natjecem je postala pusta (SRECOM NIJE MOJ PAO OVAJ PUT), i reko ajde. Al osim toga, slabo. Da li je to neki high volume kw i slicno sto ti je palo?

I da bogami, ja sam usljed pizdenja s guglom mijenjao lagano model u neke srodne ali jace stvari, koje tesko da ce pasti u mrtvo s pojavom neke kite na guglu. Tak i treba, ne sva jaja u istoj kosari. Mislim, niti iste sajteve niti iste poslove skroz drzat.

Valjda.

imam 4 sajta iste tematike istog izgleda, naravno različitih članaka, tri stoje kako su i bila jedan malo narasla posjeta, jedan pao na petinu posjete. jedan sajt što mi je prepun dobrog sadrzaja i nikako nije uspijevao rangirat ni za sta je dignut dobro. jedan adult sajt koji mi najvise donosi je spao na petinu posjete.

gugl mi je tako počeo klat adult sajtove da je čudo.

svima savjet da što više teksta pišu jer bar sto se moje konkurencije tiče ko ima najviše teksta prvi je na guglu u ovoj niši.

Aha. Adult znaci. Zanimljivo inace, ovo sto se meni “procistilo” (top 10) je specificna nisa, nije adult, ali racunam da i ti nisi ganjala “sex” kw nego nesto niche. Ali sa vjerojatno dobrim search volumenom.

To ce ispast da nesto spremaju, sad ce uskoro na onom seo round kiti ispast clanak da se rola panda/pingvin vec od neznam kad. Ili je to obicni onaj update koji ide mjesecno kao.

Sto se teksta tice, isto ko i ovi sto puno linkaju previse fokusa i samopouzdanja pice u to, tako i s tekstom. Moje stajaliste je da nemoze jedna stvar biti JAKO utjecajna na nesto sto vec godinama pricaju da ima 200+ faktora. Sto bi u 2014 moglo biti i 400+. Sam tekst nece to nista promjenit, mislim da je to kombinacija svaceg, webmaster prakse. Cisto onako.

naravno da nije tekst sve, ali nekada se sa člankom od 100 riječi moglo rangirat za solidne termine, sada veoma teško

Neke analize mozda za razabrat sto se desilo;

a) link profil ovih koji su pali vs ovih koji su skocili/prezivili.
b) da li su svi na istom IP
c) da li ima linkanja medjusobnog bilokakvog
d) da li su svi spojeni u isti WMT/GA
e) ostale razlike; age, velicina, itd

ja tako ne mogu. nego dopisem sadrzaja udarim jos koji link i ako se izvuče izvuče.

sve su to isti ili slični linkovi iz komentara ili sa foruma i pokoji iz članaka sa mojih sajtova

imam 5-6 shared hostinga ni ne znam dje mi je koji sajt

nekad u članak pokoji ubacim link sa relevantnog mog sajta da li ide a-b pa opet b-a to ne znam nit mogu upratit ili je sa b-c itd

svi na istom wmt ne koristim GA

svi su isto godiste u po godine

I da uzmes tako analizirat mozes u nedogled. Mozda je trebalo nofalov na kategorije stavit, možda treba bolji opis za sliku, mozda treba više šerovanja, možda ubacit koji link prema vikipediji, to je dobar relevantan sajt za sve, možda da titl bude dva slova kraći i crvene boje…

eo čisto ako neko oće počet sa adult sajtom da zna da je moj savjet da ne počinji isto kao i što je prije godinu dana bio savjet dobrodusan da se prave adult sajtovi. mislim vazda ima nekoga ko zna bolje, ali ovo je savjet za običnu raju.

Tek provjerih sada kada si ti to spomenula, sa 2000/dnevno na 500/dnevno, da fuck --?! Vidim utanjila zarada jučer i danas --.