Jel li "umrla" razmjena linkova?

Drastična vremena traže drastične korake :slight_smile:

Ako je netko voljan za razmjenu, neka se javi privatnom porukom da vidimo možemo li što iskombinirati.

Jao kad se setim kako je to nekada pre 5-6 i više godina bilo popularno.Ti meni baner ja tebi baner na sajt :grinning: Pa još mora biti follow , pa na početnoj stranici sajta itd…

Danas vidim toga više nema. Ponegde naletim neki linkić mali negde u ćošku sajta ali u 90% slučajeva klasične razmene banera (linkova) nema u većoj meri. Sada su više zastupljene mreže koje uz razmenu članaka (što je jedna jel…vrsta razmene linkova) nude i oglase.

Ja sam sa jednim članom ovog foruma imao razmenjene banere i iz mog iskustva taj baner nije bog zna šta doneo posetlica niti nekog napretka…
Što se tiče SEO mislim da i nema nekog efekta na razmenu linkova (nisam baš ekspert za SEO pa verujem da nema efekta velikog)

Vraca se to opet u modu, puno ovih sto zele guest post, a nemaju budzeta, pitaju za a-b-c razmjene.

2 Likeova

jel ti utice ista to na ono sto smo radili? jel veca potraznja za guest postovima no sto je bila (za te sajtove)

Ista je potražnja guest postova, a za razmjene su počeli sve više pitati unatrag 6 mjeseci. Uglavnom to nisam radio jer zahtjeva dodatni angažman, pa mi se nije dalo. No ostavio sam te mailove na unread za slučaj da se odlučim u budućnosti.

A-b-c razmjene mogu biti dobre jer ih G ne može povezati. Recipročne razmjene treba izbjegavati.

1 Like