Jel vam se dešavalo da budete penalizirani na dan pa se vratite?

Imam jedan nov sajt, star možda 4-5 mjeseci, pogurao sam ga sa 7 jakih linkova sa svojih sajtova, ali samo možda pretjerao s linkanjem na homepage. Posjeta je solidna, a onda mi se prekjucer desi da opadne upola, tražim sa site: komandom i vidim da homepage-a nema uopće u serps. Onda se bukvalno u pola dana opet pojavi i vrati se stara posjeta. Onda jutros opet nestane, pa se evo sad vratio :confused: Kakvi su ovo misteriozni kratkotrajni penali? Jel vam se ikad dešavalo? Znači danas sam treći za jaku ključnu riječ, sutra mi homepage ne rangira uopće za ništa, prekosutra sam možda čak i drugi za tu ključnu riječ. Jel ovo normalno sa mladim sajtovima?

Izgleda da je neki apdejt u toku, za par KWa za koje drzim poziciju 1 vec mesecima sam pao na 17. mesto, pa me vrati, pa me opet rokne i tako od sinoc.

al mislim da je ovo kod mene samo za jedan sajt ovaj. Čudnovato.

Da, i meni se događa. Recimo sa jednim sajtom sam bio u top 20 za dosta keyworda, vise ih nema ni u top 100 a u top 10 vidim neke bezvezne sajtove koji nemaju veze s nicim.

Sada je toga puno … i na veoma starim sajtovima dogodi za da za koji dan nestane stranica, koja je več godinama između prva tri pogodka …

Meni sve negdje nestalo, nemam pojma sta se desava. Imam ovaj jedan clanak i za njega sam prvi za glavni keyword, medjutim ovo ostalo nema nigdje.

Meni je ukupno 5 stranica bilo deindeksirani, na svuh pet sam drzao prve tri pozicije za glavnr KWe. Ponovo sam ih fetchovo i odmah se sve vratilo na iste pozicije.

Promijetio sam i kod sebe posljednjih nekoliko tjedana. Članka nema po nekoliko dana u tražilici, a onda se iznenada pojavi na prvom ili drugom mjestu.