Jeli to ilegalno _nuditi_ serial keyeve, iako ih stvarno na stranicama nema

Znaci ako ja nudim na odredjenom blogu neke
serial keyeve . Stranica je napravljena da bi ih nudila, no kada se idu nac nema ih uopce. Sada mene zanima jel to ilegalno ? Ima sam u signaturu link na taj sajt i dobio ban tjedan dana

Vlasnik autorskih prava na softver čije licencne ključeve nudiš bi te mogao prijaviti policiji. Policija bi imala svaku osnovu tretirati te kao sumnjivca i zaplijeniti ti računalo, nasnimljene CD-ove, dokumentaciju, te izvršiti kontrolu koju već mogu preko tvog ISP-a. Ukoliko bi pronašli dokaze ili snažne indicije da si dijelio licencne ključeve (ne nužno preko web-stranica, možda si preko njih samo ostvarivao kontakt, a kasnije dilao mailom ili drugačije), mogao bi biti osuđen. Prilikom pretrage bi možda pronašli dokaze i za druga kaznena djela (npr. da ti osobno koristiš ilegalan softver), pa bi te mogli optužiti i za to.

Što se bana na forumu tiče - ne znam da li si ga dobio na ovome, ali bi (ako si stariji član) dobio prvo od mene PM, a ako si padobranac s jednim postom, nvj. promptno trajno isključenje. Naime, niti je forum sud, niti su moderatori suci, niti bi ban dobio temeljem “ilegalnosti” (nju mora dokazati sud), već temeljem kršenja pravila foruma - ovaj forum je privatan i bilo tko, tko ne odgovara vlasniku može biti isključen. A netko tko se linka u potpisu na stranice koje bi se mogle odraziti štetno na forum (kroz njegovu reputaciju među ljudima, kroz njegovu “umreživost” preko automatiziranih servisa poput Googlea, kroz pravni rizik kojem ga takvi linkovi izlažu) ne odgovara vlasniku.

Fala na replyu ali ja uopce nisam dialo niti jedan key, NITI jedan key nikada nije bio na mojoj stranici koju bi ja stavio u potpis. To je jednostavno stranica koja izgleda kao da nudi serial keyeve ali fala bogu uopce ih nema. Adsensu i googleu to ne smeta, oce li onda vaama smetat ?

Najvjerojatnije da hoće.

Pa šta je vama ljudi danas? Svi nešto želite smuljat. Nešto je divlje u zraku:zbunj:

Dajte, dovedimo se u red i ne rušite reputaciju forumu.


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact