Moj glas ide za WordPress, redovno se azurira, jednostavan je za koriscenje i brzo ces ga savladat. Ono sto se meni dopalo u zadnje vrijeme jeste ovaj October CMS.
Da se nadovežem na daleku prošlost 2017 danas kad radim stranice u oba CMS sustava paralelno mogu reći da nemožeš reći koji je bolji. Joomla ima jednostavnost i preglednost koda, ne opterećuje i ne zakucava jeftine servere, s njom možeš radit s minimalno resursa, traži više znanja. WP ima masu poklonika i svakako je otišao u dubioze s kodom. Malčice napredniji web zakucava shared hosting do bolova. Što se tiče trgovina - manja na WP i Woocomeerce-u OK, no nešto malčice ozbiljnije mislim da su bolja druga CMS rješenja. No to sve zavisi od sklonosti i potreba admina i korisnika. Na Joomla CMS-u i komponenti VirtueMart znao sam posložiti na jeftinijim shared hosting računima trgovinu s 3000 proizvoda, raditi na njoj ažurirati masovno podatke itd… bez nekih problema.
Na WP-u s druge strane komponenta za iznajmljivanje apartmana i ubačenih 30tak apartmana s nekih 500 slika ukupno stalno neke bananerije…
No za uradi sam pokazne / prezntacijske web stranice WP je mama.