Joomla migracija sa 1.5 na 2.5 savjet

Pozdrav,

imam joomlu na 1.5.26 verziji i prebacio bi se na najnoviju verziju. čito sam, ima komponenta koaj to odrađuje i to mi je jasno, ali mi treba savjet.

znači htio bi zadržati postojeću bazu i članke (kao i SEF urlove koji su defuutl joomla). i sad me zanima kako da taj proces obavim, a da mi sajt ne bude dugo offline?

htio bi napraviti novi sajt offline na kompu ili live na serveru (u nekom drugom folderu) i da onda postovi koji su na starom sajtu nastalu u međuvremenu se ne izgube?

znači jel moguće da ja napravim novu joomlu 2.5 od nule i onda kad završim nekak sam ubacim bazu i postove sa stare joomle 1.5?

Ne, to ti nije moguće. To trebaš napraviti s komponentom JUpgrade. Instaliraš ju na staroj joomli i samo slijediš upute (čitaj: prouči dokumentaciju). Naravno, prije toga backup, backup, backup…

http://docs.joomla.org/Migrating_from_Joomla_1.5_to_Joomla_2.5

Jedan klik rješenje iz moga maloga iskustva ne postoje. Na netu postoji niz aplikacija koja mogu samo malo olakšati tu migraciju.
Sve zavisi od kompatibilnosti komponenata , modula i sličnih stvari na staroj verziji sa novom verzijom.
Zasigurno i isprobano funcionira prebacivanje članaka iz stare na novu verziju. Pri tome čak ne morate brinuti o kategorijama članaka i vezanim slikama koje ti članci koriste. Sve se to automatski kopira i prebaci. Problemi nastaju kod prebacivanja komponenti koje se ranije koriste. Na verziji se često koriste komponente koje nisu kompatibilne sa starom verziju. Autori su iskoristili i dodali neke nove mogučnosti prilikom prelaska na verzije 2.5. Znači nisu jednostavno portane samo na verziju 2.5. Isti problem se može pojaviti i kod korištenih predložaka.

Nadalje to je i jedinstvena prilika samim autorima webstranica da naprave neke stvari malo drugačije nego što su to do sada imali.

ok, probam

da ti malo olakšam, ja sam web s 400 stranica prebacio sa j upgrade komponentom za migraciju, tu je bila i kunena i još par ‘jačih’ komponenti.
Članovima sam se ipričao na izgubljenim postovima (bilo ih je 10ak) i sve pet. Također sam promjenio sistem prikaza url-ova (izbacio sam prikaz extenzije .html i u meniju postavio i bolje posložio članke i samu strukturu i sve 5. Naravno ništa bez redirect 301 :slight_smile: