Joomla pomoć - promjena imena linka i JComments samo za reg. članove

Pozdrav svima
imam 2 pitanja,molio bi malo pomoći:ljuger::kmech:

kako da promjenim/editiram ime linka
znači ako mi je url podstranice “automobili”
/site/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=23&Itemid=75
šta moram napravit da mi piše
znači
http://www.mojadomena.com/automobili

ps ne ovako /cars/automobili.html nego čisto
http://www.mojadomena.com/automobili

za šta služi alias? i RSS feed for comments to this post??

  1. koristim JComments, šta bi trebao instalirat da komentare mogu stavljat samo registrirani članovi? neka aplikacija?
    di trebam ići da suzim polje za komentare i za promjenu boje texta…

Lijep pozdrav:p molim vas malo pomoći

[quote=“davorin85”]Pozdrav svima
imam 2 pitanja,molio bi malo pomoći:ljuger::kmech:

kako da promjenim/editiram ime linka
znači ako mi je url podstranice “automobili”
/site/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=23&Itemid=75
šta moram napravit da mi piše
znači
http://www.mojadomena.com/automobili

ps ne ovako /cars/automobili.html nego čisto
http://www.mojadomena.com/automobili

za šta služi alias? i RSS feed for comments to this post??

  1. koristim JComments, šta bi trebao instalirat da komentare mogu stavljat samo registrirani članovi? neka aplikacija?
    di trebam ići da suzim polje za komentare i za promjenu boje texta…

Lijep pozdrav:p molim vas malo pomoći[/quote]

  1. Skini si neku SEO komponentu. Izgled URL-a posesiš u konfiguraciji.
    Alias služi za-izgled-url-a.html.
    rss
  2. Proući posavke, sigurno ima opcija kojom možeš odrediti dozvole.

kojim kodom radim razmak između tablica,manualno nemogu micat, u code editoru je za spalit na
živce:fuj:
Molim vas.
ps.hvala stari:ded:

ako mozes dodat php kod ona mozes koristiti

 koliko god ti razmaka stavio unutar navedenog koda on ce tako i citati, na razmake mislim dok ubacujes space

primjer

stavis recimo “volim internet”

tvoj kod

<span class="syntaxdefault"></span><span class="syntaxkeyword"><</span><span class="syntaxdefault">font&nbsp;color</span><span class="syntaxkeyword">=</span><span class="syntaxstring">"red"</span><span class="syntaxkeyword">></span><span class="syntaxdefault">volim&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;internet</span><span class="syntaxkeyword"></</span><span class="syntaxdefault">font</span><span class="syntaxkeyword">>&nbsp;</span><span class="syntaxdefault"></span> nece raditi nego ce izbaciti samo volim nogomet

ako stavis

izgledat ce sa tocno toliko razmaka

et nadam se da si skontao sta zelim reci :stuck_out_tongue:

probaj pa javi

sta se tice linkova

mozes i ovako

admin panel / global configuration / site

http://imgcentre.com/img/uploads/big/b271004441.png

i linkovi ce ti zgledat npr ovako :

yoursite.com/movies/avatar-2009.html

na nekim serverima ti to ne radi tako da probaj ako nece onda moras pronaci neki plugin za to

sta se tice Jcomments

imas opciju za to

Components/Jcomments/Settings/Permissions

i tu mozes birat za svaku korisnicku grupu sta god zelis da mogu i nemogu

[quote=“Fr3aK”]ako mozes dodat php kod ona mozes koristiti

 koliko god ti razmaka stavio unutar navedenog koda on ce tako i citati, na razmake mislim dok ubacujes space

primjer

stavis recimo “volim internet”

tvoj kod

<span class="syntaxdefault"></span><span class="syntaxkeyword"><</span><span class="syntaxdefault">font&nbsp;color</span><span class="syntaxkeyword">=</span><span class="syntaxstring">"red"</span><span class="syntaxkeyword">></span><span class="syntaxdefault">volim&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;internet</span><span class="syntaxkeyword"></</span><span class="syntaxdefault">font</span><span class="syntaxkeyword">>&nbsp;</span><span class="syntaxdefault"></span> nece raditi nego ce izbaciti samo volim nogomet

ako stavis

<span class="syntaxdefault"></span><span class="syntaxkeyword"><</span><span class="syntaxdefault">pre</span><span class="syntaxkeyword">><</span><span class="syntaxdefault">font&nbsp;color</span><span class="syntaxkeyword">=</span><span class="syntaxstring">"red"</span><span class="syntaxkeyword">></span><span class="syntaxdefault">volim&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;internet</span><span class="syntaxkeyword"></</span><span class="syntaxdefault">font</span><span class="syntaxkeyword">></</span><span class="syntaxdefault">pre</span><span class="syntaxkeyword">>&nbsp;</span><span class="syntaxdefault"></span>

izgledat ce sa tocno toliko razmaka

et nadam se da si skontao sta zelim reci :stuck_out_tongue:

probaj pa javi[/quote]
recimo ovako dvije tablice su mi spojene

i nemogu ih nikako odvojit,strašno,probao sam sve živo i neživo:(

@Fr3ak to sve znam,i napomenu sam gore samo da neizgleda tako:hogar:
za Jcomments nisam mislio na te postavke nego kako dobit to da se ljudi mogu registrirat na moj sajt, (koji je to mod) tako da kod komentara mogu imati avatare i broji im postove,datum reg,itd…? valjda sam sad dobro objasnio… :slight_smile:

Lijep pozdrav:andjelko:

[quote=“davorin85”]recimo ovako dvije tablice su mi spojene

i nemogu ih nikako odvojit,strašno,probao sam sve živo i neživo:(

@Fr3ak to sve znam,i napomenu sam gore samo da neizgleda tako:hogar:
za Jcomments nisam mislio na te postavke nego kako dobit to da se ljudi mogu registrirat na moj sajt, (koji je to mod) tako da kod komentara mogu imati avatare i broji im postove,datum reg,itd…? valjda sam sad dobro objasnio… :slight_smile:
[/quote]
Ti stvarno imaš problema
Možda će ti biti najlakše da prvo napišeš naslove tablica 1, ispod tablica2. Ispod naslova kreiraj tablice, kasnije naslove možeš zbrisati, razmak ostaje :smiley:
Poslije klikni na gumb HTML i malo proući strukturu.

Drugo, komponenta Community Builder.

Hvala stari!

Imam još 2 pitanja, kad novi članak objavim na naslovnicu, di trebam iči da namjestim da mi automatski poviše slike i naslova izbaci datum i sat(vrijeme nastanka članka) isto tako di mogu uklonit opciju ažurirano, koja mi se pojavi kad editiram članak(ispod slike i naslova)

2# kod ovih jcomments komentara di moram ići da prevedem da nepiše comments nego komentari i da promjenim add comments u komentiraj? znam da je na istu foru kao i na forumima /public_html/components/com_jcomments/languages/ ???
Lijep pozdrav :slight_smile:

Davorin,
mislim da ovakva pitanja više nemaju smisla, barem se ja neću truditi odgovarati. Odgovor ti je pred nosom, mogao bi odvojiti koji minut vremena i proučiti ono što vidiš.
Kad pišeš ili editiraš članak, desno, Parametri - napredni–>> Autor ili Zadnje izmjene.
Obrati pažnju i na parametre koje si definirao za izborničke stavke.

2# na dobrom si tragu, uloži malo truda.

hvala ti stari, treba mi još jedna stvar, kad namjestim te parametre i lijepo mi stavi datum poviše slike, kako smanjit font tog datuma? malo je preveliki…:mm:
Zna li tko?

Lijep pozdrav

Pomoću css-a

Nisam baš na ti sa css-om pa ako možeš malo detaljnije,molim te;)

Pogledaj ovdje.

Inače, u css-u ti je to najvjerojatnije definirano klasom .createdate, ali budući da nisi stavio link, ja nisam vidovit, pa ti ne mogu pomoći.

Nadam se da ti je to pomoglo, a za upoznavanje s css-om ti je dovoljno u google upisati css :wink:

[quote=“Zmaj”]Pogledaj ovdje.

Inače, u css-u ti je to najvjerojatnije definirano klasom .createdate, ali budući da nisi stavio link, ja nisam vidovit, pa ti ne mogu pomoći.

Nadam se da ti je to pomoglo, a za upoznavanje s css-om ti je dovoljno u google upisati css ;)[/quote]
To mi je naslovnica,znači blog, neznam kako da smanjim tu veličinu datuma što sam namjestio u parametrima, a ovaj jcomments nemogu nikako promjenit idem na language/ promjenim eng-gb.ini sve na hr a dalje mi piše na eng? jel ima tko iskustva sa jcomments?

Kakva je procedura kad bi htjeo da registrirani sa foruma mogu sa tom registracijom ostavljat komentare na portalu?

Pozdrav

[quote=“davorin85”]To mi je naslovnica,znači blog, neznam kako da smanjim tu veličinu datuma što sam namjestio u parametrima, a ovaj jcomments nemogu nikako promjenit idem na language/ promjenim eng-gb.ini sve na hr a dalje mi piše na eng? jel ima tko iskustva sa jcomments?

Kakva je procedura kad bi htjeo da registrirani sa foruma mogu sa tom registracijom ostavljat komentare na portalu?

Pozdrav[/quote]
:zbunj::zbunj:

u joomli su samo parni fontovi, kako da namjestim da mi font texta bude 11?

U CSS file-u možeš mijenjati veličinu fonta…

To znam al šta moram napisat i di?

Pogledaj malo ovdje

Tebi fali osnovno poznavanje HTML-a i CSS-a i što prije to savladaš, lakše će ti biti…

Osim toga, ovdje imaš dobrih tutoriala koji će ti pomoći da shvatiš HTML i CSS

inače, font možeš promjeniti pomoću sljedečeg koda:

[HTML]body {font:12px;}[/HTML]

Znam, al zasad mi samo treba informacija gdje moram to ić promjenit, ne pomaže mi ovaj tutorijal, šta se nemože preke joomle stavit font 11??


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja