Joomla povezivanje formama s drugim rezervacijskim portalom

U cilju mi je izgradnja portala u Joomli koji bi imao booking formu. Naime, hotelska tvrtka ima odvojen sustav za rezervaciju, na drugoj domeni, i u sklopu drugog sustava.

Primjer funkcioniranja; u jednom od gornjih kuteva Joomla portala postojala bi booking forma koja traži sljedeće podatke: Datum dolaska, Datum odlaska (datume je potrebno izabrati iz padajućeg kalendarića, dakle ne utipkavati ručno), Broj odraslih osoba, Broj djece, te izbor Hotela iz padajućeg izbornika.

Nakon što bi posjetitelj to utipkao, u obliku lightboxa (ali ako ne može onda može i jednostavno direktno na eksterni portal) da se pojave upisani podaci. Dakle booking forma imala bi isključivu funkciju ubacivanja podataka u forme eksternog booking sustava.

Gost svakako treba rezervaciju izvršiti na tom drugom portalu, nama je cilj postignuti da se podaci unesu na Joomla portalu, i klikom na ikonu da se isti podaci ‘prekopiraju’ na pripadne forme vanjskog portala, koji je rezervacijski sustav, ne u Joomli.

Je li tako nešto moguće, postoje li gotova rješenja?

Moguće je to izvršiti ukoliko rezervacijski sustav odabranog hotela to omogučuje, inače se to naziva API ( Application programming interface -


). API može biti private ili public, a to bi se trebao raspitati kod hotal s kojima želiš surađivati ili kod firme koja je izradila sustav online rezervacija.

Rezervacijski sustav trenutnog hotela nije u biti pravi rezervacijski sustav u pravom smislu te riječi. Jedino što radi je prekopira iz booking forme na stranici, na booking formu eksternog portala, gore navedene podatke, a onda gost tamo na tom drugom portalu ide dalje s rezervacijom i dopisuje potrebne podatke. Dakle na portalu koji bi bio u Joomli se ne vrši puna rezervacija, samo se podaci prepisuju od tuda tamo.

Potreban ti je API kao što ti je gore navedeno.
Ako nemaš API probaj napraviti joomla ekstenziju sa curl requestom.
U biti tvoja Joomla ekstenzija bi imitirala broswer i prosljedila podatke.