Joomla User u vlastitioj skripti

Pozdrav, trebao bih jednu pomoć ako tko možda zna. Malo sam novi još u joomli tako da… Uglavnom noramalno sam satsavio stranicu preko joomle, i sad di je problem. Imam na jednoj stanici formu u koju korisnici nešto upisuju u to ide u bazu pa se čita iz baze i ispisuje (nešto kao jako jako jako pojednostavljenji forum sa jednom temom :D) uglavnom htio bih da kad mi netko nešto napiše da mi se u tablicu spremi i tko je to napisao a ne samo što (naravno korisnici moraju biti prijavljeni)(i da, imam u bazi stupac za ime tog tko je upisao nešto). Uglavnom u tu svoju skriptu koja taj tekst šalje u bazu sam dodao na početak ovo:

define(‘JPATH_BASE’, dirname(FILE) );

define( ‘DS’, DIRECTORY_SEPARATOR );

require_once ( JPATH_BASE .DS.‘includes’.DS.‘defines.php’ );
require_once ( JPATH_BASE .DS.‘includes’.DS.‘framework.php’ );

$user =& JFactory::getUser();
$korisnik = $user->name;

kolko sam skužio što sam tražio po netu to mi daje ime korisnika, problem je u tome što kad pokušam nešto poslati ako mi je ovo ovako u skripti javlje mi “Restricted access” tako da predpostavljam da to joomla ne dozvoljava da ja isčitam nešto tu. Dal tko možda zna u dal bi pomoglo kad bih tu skriptu stavio u neki joomlin file (ako da koji) ili ima netko koju bolju ideju da riješim problem sa upisivanjem korisnika u bazu.
unaprijed vam zahvaljujem na pomoći

Još ti nedostaje par redaka:

Vidi opširnije na:
http://docs.joomla.org/How_to_create_a_stand-alone_application_using_the_Joomla!_Framework

hvala ti najljepša, isprobao sam i radi.
ako nije problem, da ne otvaram novu temu, imam još problem sa čitanjem iz baze.
Uglavnom, koristim php myAdmin i kad upišem nešto unutra normalno su hrvatska slova, i kad se upisuje preko formi kao recimo ovo sad isto se hrvatska slova upišu u bazu, kod čitanja iz baze mi izbacuje upitnike umjesto hrvatskih slova. podesio sam da je baza na utf-8 general ci kolotaciji, pokušavao sam svašata u skripti mjenjati da ispisuje hrvatska slova ali neće. stavio sam html okvir pa u head=>meta da je uncide i i ne druge stvari što sam našao na netu i ne uspijevam, što treba u php skripti podesiti da onda čita hrvatska slova iz baze podataka?

ja na joomli sa instaliranim hr jezikom nikad nisam imao problema sa slovima
ako sam krivo skontao i ne radi se o joomli, charset na utf8, kod upita prema mysql bazi u php-u negdje prije “select” trebao bi biti nešto ovako ili slično:
mysql_set_charset(utf8);

Čini mi se da može i ovako kako je ein napisao.
Ja napravim tako da odmah nakon spajanja i odabira baze pokrenem upit

I dalje radiš normalno.

:DD Hvala najljepša, upravo mi je to falilo, sad sve radi super, još jednom hvala.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja