Još samo danas: obrišite svoju povijest na Googleu, ako je bila uključena

Od sutra će povijest ostati pohranjena za internu Googleovu upotrebu, ako je imate uključenu. Ako je nemate uključenu, vaše će se aktivnosti djelomično anonimizirati nakon 18 mjeseci.

Kako štititi tajnost svoje komunikacije u budućnosti:

Koliko je to potrebno i kome? Mislim na brisanje.

Osobno mislim da je to glupost jer svakako mogu raditi što ih volja bez našeg znanja

ma gdje god išao isti qurac…danas čitam twitter prodao tweetoe stare 2 godine tko te što pitao? oni zaradili lovu, a korisnicima ni A. Facebook prodavao informacije drugim tvrtkama, za uzvrat su im sjeli na 20 godina kontrole velike stvari a što je privatnost povrijeđena ništa… glavno da oni vrše kontrolu u narednih 20 godina, sada ista stvar sa googlom. Na koji god qurac išao moraš čitati TOS, a nakon nekoliko kada promjene TOS i ne obavjeste korisnike što onda? ništa… Mislim da je ovo ista stvar sa facebookom što je bilo,što god ti brisao oni imaju backup.

Pa da, to je i moje razmišljanje

Google već više od mjesec dana ima na svojim stranicama istaknutu obavijest o promjeni TOS-a vezano uz osobne podatke, s naglaskom da se radi o bitnoj promjeni. Slično je i na YouTubeu.

EU-komisija je zatražila od Googlea da postponira primjenu novih pravila kako bi se ispitalo je li promjena u skladu sa zakonodavstvom EU-a.

Postupajući protuzakonito kompanije riskiraju tužbe i odštete – postoje udruge koje su aktivne po tim pitanjima.


Naravno, to su loši trendovi, ali se mogu spriječiti opreznijim korištenjem Interneta. Npr. ne treba se biti ulogiran u svoj račun dok se koristi tražilica, već samo prilikom korištenja servisa.

S bliskim prijateljima i rodbinom veze treba održavati izravno, a ne preko Facebooka.

Itd…

Promatraj to ovako: otvara se cijelo jedno novo tržište za konzultantske usluge. :slight_smile:

Za sve gdje se želi očuvati privatnost koristiti poseban browser s kojim se nikada ne logirati na Googleove, Facebooke i slične.

[attachment=1]history-cleared-only-men-get-this-joke.jpg[/attachment]

Inače brišem povijest, a ovo nisam ni znao da postoji sad sam to izbriso.
Koliko sam skužio pregledavajuči stranice ta povjest je samo one stranice koje ste posjetili dok ste bili logirani na neku od googlovih usluga(gmail,youtube…)

A šta u stvari google radi od tih podataka? :slight_smile:

Podaci koje Google prikupi služe (između ostalog) za personaliziranje rezultata pretrage.

Primjer:

  1. Planiraš put u Egipat i guglaš informacije o smještaju, organizatorima putovanja, zanimljivostima koje vrijedi vidjeti…
  2. U Egiptu izbije građanski rat
  3. Pred putovanje, ponovo guglaš o situaciji u Egiptu, kakvo je stanje tamo… Google zna da tebe zanimaju turističke informacije i servira ti vremensku prognozu, turističke atrakcije i slično.
  4. Otputuješ u Egipat i shvatiš da si se našao usred građanskog rata za kojeg nisi znao jer ti je Google sakrio sve informacije o tamošnjim neredima.

OK, ovo je malo karikirano, ali ne previše.
Za vrijeme zadnjih sukoba u arapskim zemljama stvarno se događalo da nekim ljudima na upite o određenoj zemlji Google servira turističke informacije, a drugima na identična pitanja servira informacije o aktualnim nemirima.

Personalizirani rezultati znače da ti Google neće dati najrelevantnije rezultate, nego će ti dati ono što on smatra da je dobro za tebe.

Karikirano: ako Google zna da stalno tražiš zabavu i humor, na tvoje sasvim ozbiljno pitanje kako defragmentirati disk, reći će ti da to napraviš magnetom.

[video=youtube;hrontojPWEE]http://www.youtube.com/watch?v=hrontojPWEE[/video]

http://www.novilist.hr/Sci-Tech/Tehnologija/Nova-Googleova-pravila-krse-EU-pravila

Dobar klip nema šta. Ovakav crni humor je prodobar. Skoro pa dođe tako.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja