Jučerašnje povećanje carina i mogući negativni uticaj na oglašavanje

Pozdrav za sve Geek forumaše.

Ovaj forum pratim veoma dugo, ali sam sve do danas bio samo nemi posmatrač i nisam učestvovao u diskusijama.

Pošto ja, a pretpostavljam i većina vas ovde, živimo od reklama i oglašavanja, ozbiljno me zabrinulo jučerašnje povećanje carina koje je Donald Tramp potpisao i to praktično za ceo svet.

Pitam se da li bi ova odluka mogla negativno da utiče na naš posao? Kakva su vaša razmišljanja?

1 Like

I ja sam danas cijeli dan razmisljao o tome.Nekad ranije u najavi povecanja carina EU,negdje sam procitao da EU ima odgovor koji kaci tehnoloske gigante.Ostaje nam da vidimo,svakako nemamo uticaja…

1 Like

[quote=“milenko1, post:2, topic:68740”]
Nekad ranije u najavi povecanja carina EU,negdje sam procitao da EU ima odgovor koji kaci tehnoloske gigante. To mi nije palo na pamet, ali kada bi se to desilo to bi barem za mene značilo sigurnu smrt.

ja cekam da se jave oni koji su se radovali trampovoj pobjedi :smiley: da nam objasne ovo :smiley:

2 Likeova

Evo baš sada čitam, samo dan nakon uvođenja carina Meta, Amazon i druge velike kompanije zabeležile značajan pad zarade od oglašavanja i veliki pad akcija. A neki brendovi poput Shein i Halara koji se oslanjaju na proizvodnju robe iz istočnih zemalja pauzirali su kampanje sa influenserima. Meni ovo ne miriše na dobro, još nisu prošla na 24 sata, a već se osećaju posledice.