Kada Google opali trisku

Da li se nekome od vas dogodilo da mu Google opali samarcinu toliko da mu se glava zavrti. Pored Google Ban situacije, postoji i Google Slap.

Google Slap znaci da ti google nije izbacio, ali ti je smanjio prikazivanje reklama i povecao ti je cijenu bida toliko da ti je upitna isplativost.

Koliko vidim, google slap se dogadja onda kada:

  • Koristite landing page sa samim affiliate linkovima, bez dobrog opisa
  • Ako koristitie neki catalog page kao landing page
  • Ako stranica nema dovoljno dobre informacije o onome sto obecavate u reklami
  • Ako natrpate keyworde toliko zestoko kao da ste ih nabili nogom.

Ovo zadnje je interesantno. Naime, znam da je nepozeljno i pogubno koristiti keyworde u ad grupi koji nisu sadrzani na web stranici.
Medjutim, ako vrtite reklamu na Display Network ili Content Network tada je u vasem interesu da koristite i neke keyworde koji nisu direktno povezani s proizvodom, ali su popularni keywordi koji se spominju na raznim portalima. To moze biti keyword tipa Hrvatska, Situacija, Drzava, U Drzavi, bla, bla…

  1. Sada se postavlja pitanje sto ako u ad grupi od adwordsa koristite neke od tih keyworda koji nisu direktno povezani s vasim proizvodom kojeg promovirate, ali se ipak spominju na web stranici.

  2. Postavlja se i drugo pitanje, a to je da li se smije koristiti keyworde (mislim na display network) koji se na vasoj stranici pojavljuju samo 1 ili 2 puta ili bi trebalo koristitit iskljucivo keyworde koji se pojavljuju vise puta ili se pojavljuju u naslovu, zatim u H tagovima, Alt tagovima… i na ostalim mjestima po cemu se vidi da su to neki “super relevantno” keywordi.

Odgovori na sva tvoja pitanja se nalaze u ovoj knjizi:

http://www.seo.hr/blog/484/recenzija-knjige-google-adwords

toplo preporucam svakome tko trosi vise od 100kn/mj na adwordsu, u njoj je opisano dovoljno trikova da ti uspara dosta lova
(govorim o potpuno legalnim “trikovima”, tj. cinjenicama koje oglasivaci nisu svjesni, iako pisu u svim onih google uputama koje nam se neda citati :slight_smile:

Imam tu knjigu i procitao sam je. Knjiga je odlicna. Ali nisam nasao odgovor na ovo konkretno pitanje.

Znam da se ne smije koristiti keyworde u adgrupi koji nisu sadrzani na web stranici. Ali ne znam da li se smije koristiti keyworde koji nisu dovoljno “jaki” na web stranici, tj. rijeci koje se na stranici spominju samo jedanput i to van H tagova, van naslova, van alt tagova, van svega (samo u obicnom tekstu).

Da li je to razlog da ti google opali trisku ili je to dozvoljeno?

po meni je najbolji SEO kvalitetan sadržaj i korisnici koji se vraćaju. a nakon toga društvene mreže.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja