Kada stavljate Adsense

Ako pričamo o Adsenseu i novome sajtu zanima me kada se odlučite na stavljanje Adsense oglasa? Da li stavljate odmah ili imate neki minimalni prag posjeta nakon čega stavljate?

Osobno stavljam čim sajt ostvari dvadesetak posjeta dnevno, što bi bilo oko 500 mjesečno. Ne znam ni sam zašto sam si tako odredio pa me zanima kako vi.

2 Likeova

Ako je već Google odobrio sajt da na njega možeš stavljti oglase, čemu interni limit?

P.S. da nisi možda dobio info da možeš stavljati domene po želji bez da ih Google provjerava? Ja imam taku opciju, sad se sjetih

Da, kužim što želiš reći. Inače šaljem sajt na odobrenje Googleu tek kad ostvari takvu posjetu. To radim jer ne želim loše i slabo posjećene nove sajtove na adsense nalogu.

Znači vi svi šaljete na odobrenje Adsenseu čim ste napravili sajt?

Ne, nego sam dobio info od AdSense da to ne trebam raditi, nego čim dodam sajt, automatski je odobren (valjda zbog višegodišnjeg rada s njima, 13-14 godina već), pa to onda ide pretpostavljam na obostrano “povjerenje”.

Tako sam dodao dva nova sajta u zadnjih godinu i pol, radilo je sve za par sati odmah.

Naravno, nisam išao s nula posjeta da ih ubacim u sistem, jer tu nema neke logike, nego nakon određenog perioda, čak i dva-tri mjeseca, jer ne želim odmah bilo kakvu pa i minimalnu zaradu, jednostavno ne želim se kockati s time.

Q_Line tako je i kod mene bilo dodao sam na moj novi sajt( naravno aktivan je bio 3-4 meseca) koji sam napravio, ubacio adsesne i za par sati mi odobrili adsense reklame :slight_smile: Naravno sa adsense nalog imam gotovo 12 godina
Moje mišljenje je da svako treba da se vodi time (kada je adense u pitanju) da prvo napravi kvalitetan sajt orginalan, da sajt radi par meseci i da ima znatan broj dnevnih poseta od 300-1000 ( možda za ovo grešim ne drži te me za reč) I adsense će onda stići na sajt Sve ovo gore može da bude a i ne mora stvar procene adsense team-a.

1 Like

Pa eto, obojica pišemo šta je nekako logično, ne vidim smisla stavljati oglase bilo kakve na 0 posjeta? Osim ako ne testiraš dizajn, al to možeš i s blank layerima ili 1x1 slikama na mjestima gdje su reklame.

Al ok, nismo svi isti…

1 Like

Kada tražim odobravanje domene, prvo sredim sajt, uredim dodam što je potrebno za odobravanje reklama, minimalno 20ak postova recimo sa nekom početnom posjetom i tek onda ima smisla tražiti odobravanje reklama. Mislim da prije svega i gledaju izgled sajta, tako da se time prvo pozabavim.

2 Likeova