Kako da kupim plaćeni oglas na googlu

Glup problem.
Imam AdWords account, reklamiram se preko onih “običnih” malih oglasa, ali želio bih zakupiti ono prvo (ili drugo mjesto) kod pretraživanja određenih keyworda (naravno).
Problem je što ne znam gdje to pronaći unutar glupog preopširnog control panela, ili sam na totalno pogrešnom mjestu (?)

Tražio sam na googlu, ali ništa ne nađoh, osim firmi “koje će to napravit za mene”.
E pa neće.

Jel ima tko iskustva sa postavljanjem tih oglasa?

U postavkama oglasa pod Targeting imas opcije “Display network” i “Google search”

Znaci redosljed pojavljivanja oglasa ovisi o dvije stvari: QS (quality score) i bid. Što kvalitetniji oglas imaš to ti je oglašavanje jeftinije i veca šansa da si možeš priuštiti bidanje za 1. mjesto.

Ona 3 prva oglasa se zakupljuju baš ovako kako zakupljuješ sada, samo što moraš imati dovoljno dobar QS i dovoljno visok bid da se oglas tamo pojavi.

Iskreno, ako ne znas ovako osnovne stvari tko zna koliko si loše organiziro kampanju i kakve pocetnicke greske radis i koliko novaca bacas uzalud. Predlazem ti da:

 1. Prođeš detaljno kroz ovo:
  http://adwords.google.com/support/aw/bin/static.py?hl=hr&guide=21899&page=guide.cs

 2. Pređeš na naprednije štivo (ima dosta službenih informacija na samom Google AdWordsu a ima i krasnih knjiga

 3. Ako nemaš vremena za to unajmiš nekog da ti to odradi. Moja osobna preporuka od hrvatskih tvrtki ti je na primjer tvrtka Escape -
  http://escapestudio.hr/
  ili Seek and Hit -
  http://www.seekandhit.com/

Vjeruj mi, AdWords je komplicirana stvar. Možeš izgubiti jaaaako puno novaca na pocetnickim greskama a neke stvari promaknu cak i vrlo iskusnim korisnicima.

Definitivno sam početnik na adwordsima, bez imalo srama ili suzdržavanja to mogu reći. Greške radim, to je sigurno i ne bježim od toga. Nadao sam se da postoji lakši način, “point and click” verzija nekakva…
Ovako su ga zaista zakomplicirali.

Razmislit ću o upošljavanju neke od navedenih firmi, ali ću bogme pogledat i ovo što si (hvala ti) poslao.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja