Kako dizajn u Photoshopu pretvoriti u web-stranicu s loginom?

Pozdrav svima!

Odlučio sam napraviti jednu gitarističku stranicu. Počeo sam ju raditi prije par dana u photoshopu CS4. Napravio sam neki layout s kojim sam donekle zadovoljan. Zanima me kako kodirati taj layout, kako povezati te stranice koje napravim u photoshopu i kako napraviti mogućnost logina i registracije.

Evo layouta

Zagooglaj “slicing photoshop design” i naći ćeš nekoliko dobrih tutoriala. Ako ti treba registracija preporučujem da koristiš neki od gotovih CMS sustava osim ako nemaš baš jaku želju sve pisati sam.

Hvala
Kolko ja znam, taj CMS košta bogatstvo. Radije ću pisati

Ovaj je po meni jedan od jačih:

[quote=“guitar000”]Hvala
Kolko ja znam, taj CMS košta bogatstvo. Radije ću pisati[/quote]

Što to košta cijelo bogatstvo :S wordpress je recimo besplatan, a više je nego dovoljan za ovo što ti treba

CreatifCode - tnx puno
<[cyber]> - neznam, gledo sam neki dan po netu neki aktivni CMS sustav i koštao je cijelo bogatstvo. A taj wordpress ću pogledat

ili Joomla ,takoder besplatan cms.

S Joomlom sam se dost zajebavo. Skino sam 1.6 Stable Package i uploado sve iz te mape na 000webhost. I ništ

@mestro67 i @<[cyber]> i @Riba pa jel vi ne vidite da dečko maltene ni ne zna što je html i css, a vi njemu Joomla i WP, pa dajte mu odmah savjet da ide sa Zend modulima ili ez componentsima pa kad je bal nek je maskenbal. Bolj bi bilo da ste mu predložili neki opasno dobar basic CSS i HTML, Javascript, PHP i MySQL tutorijal nego što mu ste mu uvalili ta gotova riješenja.

Majke mi ja ne vidim potrebu da se početnici stalno guraju u nekakva gotova riješenja, a da nemaju ni trunku predznanja.

A osim toga ima i puno drugih gotovih riješenja osim Joomle i WP-a. Typo3, Concrete5, ezPublish itd. itd.

U svakom slučaju puno više će mu koristiti da sve iskodira sam nego da instalira bilo kakvo gotovo riješenje i da po tome tipka, a da uopće ne kuži šta radi.

ajd realno razmisli koliko ce mu sa ovakvim znanjem trebati da napravi ovo što traži, dečko hoće stranicu sa loginom i registracijom, a nezna osnove html-a i css-a, naravno da ću mu predložiti gotovo riješenje, jer sam trenutno ne može napisati takvu skriptu.

Ako bude kasnije imao volje učiti, rad sa recimo wordpress-om će mu dobro doći da praktično upozna html i css.

Nisam mu ni predlagao CMS-ove kao sto su MODx, typo i slično, nego wordpress jer je najjednostavniji i kao početnik će ga moći bez problema koristiti. Neće izgubiti volju za učenjem jer će brzo i efikasno doći do gotove stranice, a ako ga dalje sve to bude zanimalo naučiti će…

Hmmm, zanimljivo razmišljanje, no dobro. Ja znam da meni kao web application developeru, ili ti po naški rečeno programeru s višegodišnjim iskustvom, kad počnem kopati po WP-u i slagati template za isti dođe muka, a nedaj bože da sam početnik. WP je sve samo ne lagan i čisto sumnjam da će mu u budućnosti, ako ga web kao takav bude više zanimo, kod WP-a pomoć.

Ja nisam ništa konkretno predlagao, ali se slažem da mu na ovom nivou ništa od mogućih opcija nije realna.

Molim vas pomagajte…
Instalirao sam Joomlu 1.6 na 000webhost i tamo u administraciji sam dodao neke članke. I povezao sam ih sa navigacijom. Kliknuo sam na View Site. Htio sam vidjeti te članke, no kad kliknem na njih izbaci mi ovo:
Fatal error: Call to a member function get() on a non-object in /home/a2740283/public_html/templates/beez_20/index.php on line 118

I iznad toga piše PHP Error Message. Jel moram instalirat na taj host neki PHP dodatak ili??? Šta da radim???

[quote=“guitar000”]Molim vas pomagajte…
Instalirao sam Joomlu 1.6 na 000webhost i tamo u administraciji sam dodao neke članke. I povezao sam ih sa navigacijom. Kliknuo sam na View Site. Htio sam vidjeti te članke, no kad kliknem na njih izbaci mi ovo:
Fatal error: Call to a member function get() on a non-object in /home/a2740283/public_html/templates/beez_20/index.php on line 118

I iznad toga piše PHP Error Message. Jel moram instalirat na taj host neki PHP dodatak ili??? Šta da radim???[/quote]

Bit će da si nešto prčkao po predlošku. Ajde daj link, ovako ne mogu ništa

Ovako, ovo je stranica koju sam napravio -->

Template sam napravio u Artisreeru 3.
I kad kliknem na jedan od onih linkova koje sam zaokružio, izbaci mi ovo: —>

[quote=“guitar000”]Ovako, ovo je stranica koju sam napravio -->

Template sam napravio u Artisreeru 3.
I kad kliknem na jedan od onih linkova koje sam zaokružio, izbaci mi ovo: —>


[/quote]

i kako da ja sad vidim index.php templatea?

[HTML]MySQL server has gone away SQL=INSERT INTO jos_session (session_id, client_id, time) VALUES (‘d254bfcefa45b415b8204b93b7352dcb’, 0, 1302893213)[/HTML]

i šta s tim?

Ajd pošalji mi pristupne podatke na pm pa pogledam o čemu se radi