Kako do klijenata?

Zanima me kako dolazite do klijenata ako niste dostigli taj nivo da vam klijenti dolaze preko preporuke, da li šaljete ponude i nudite vaše usluge preko email ili telefona potencijalnim klijentima (ako je odogovr “da” gdje onda tražite te pontecijalne klijente) ili se možda oglašavate preko nekih kanala, fb, google itd.

U slučaju da imate dobre reference i porfolio, i dobar review od prethodnih klijenata u izradi web stranica i grafičkom dizajnu i marketingu i treba vam još klijenata da bi pokrili neke troškove, kako bi pronašli klijenata, voljela bih čuti vaše mišljenje, ideje i prijedloge?

danas frilenseri dolaze preko klijenata uglavnom preko frilens sajtova, Upwork ili frilenser, ima ih jos, tu je i Linkedin , ali meni su omiljeni ovi frilens jer tacno znas sta klijent zeli i imas direktnu komunikaciju. Ali bitnije je da svako radi sto usmerenije, da ne ide siroko i da izabere nesto iz svoje oblasti sto voli i sto radi dobro i to poboljsava i tu se istakne.
Bio je bas skoro intervju sa jednim vrhunskim teniserom, i pitali su ga, pa na cemu radis na treningu, sta vezbas, kaze, samo ono sto najbolje znam, lako je biti prosecan, ako vezbam ono sto ne znam, bicu prosecan i tu a i necu dovoljno vezbati ono sto znam, ali ovako u necemu sam najbolji i to hocu da zadrzim i istaknem se samo u tome.