Kako do prvog klijenta u izradi web stranica?

Pozdrav svima :grinning:
Odlucio sam da otvorim ovu temu da cuje malo vaša iskustva kako ste vi došli do svog prvog klijenta?
Zanima me iz razloga što otprilike godinu dana ucim o izradi web stranicama i mislim da imam znanja da mogu poceti praviti stranice tj.poceti uslugu izrade web stranica,imam znanja počevši od HTML,CSS,PHP,bootstrap-a,JavaScript,jquery te i CMS sa platformama Joomla i Wordpress,normalno ne smatram još uvijek da sad sve znam TOP ali da mogu uzeti zadatak za izradu web stranicu mogu :smiley:
Pišite mi malo kako ste vi poceli jeste li se reklamirali negdje ili ?

Valjda nekom tvom frendu treba web stranica? Probaj prvo sve poznate pitati i napravi koju pa ćeš onda dalje.

Ocekivao sam ovakav odgovor vjeruj da nema raspitivao sam se i ono uvijek dobijes odgovore tipa vidjecu ako ko bude,reću itd. ali ništa od toga nazalost

1 Like

Jel imas kakav portfolio? Nista bez portfolia.

1 Like

Napravi sebi stranicu da imaš odskočnu dasku…

Jer znaš kako se kaže… šuster uvijek ima poderane cipele…

1 Like

Najbolje ti je,barem meni,cold calling ili cold emails. Trazi lokalna poduzeca i javljaj im se preko maila ili ih zovi. Nazoves barem 100 poduzeca,da ti ih 10 odgovori i da te 2-3 uzmu od njih 100 je super CVR

2 Likeova

Nadam se da nisi odma’ tražio pare? :slight_smile:

Šalu na stranu, prvi poslovi idu uglavnom gratis ili debelo ispod cijene.
Moj savjet, zakupi hosting, kupi par domena i napravi webove. I tako ćeš ljudima morat nešto pokazati, onda je bolje da je online.

Jos uvijek nista konkretno ali nikako da se nakanim i ovo sto imam uradeno da napravim u jednom folderu sve ali eto :frowning:

Konkretno i ja sam razmisljao o tome potezu uplatit host i domenu i poceti sebi praviti stranicu ujedno imati i neke stranice tu svoje koje pravim i lakse pokazati klijentu ako bude trebalo samo link posaljem :slight_smile:

To cu obavezno probati pa cemo vidjeti koliko ce piti vode :smiley:

Haha konkretno ne mislim jos uvijek da sad zaradim nesto debelo i za pocetak ako bude sta radio bi ispod cijene i radi moje reklame malo i kasnije bi vidio sta kako dalje :slight_smile:

Nemoj se ljutit’ Emire, ali meni se čini da bi pravi webmaster “koji zna nešto o HTML-u“ ovo sve napisao u jednom, a ne trolao nas s četiri posta. :blush:
To za početak, o osnovama. :o:

@c3po Haha neka svako svoj lakse odgovor vidi :smile:

Pripremi se na sve i svasta…

Isto sam poceo tako kao ti, radio za dosta male pare (ponekad i besplatno) dok god nisam dosao do razine znanja gdje mogu napraviti dobar web sa modernim funkcijama… No najveci problem su ljudi koji misle da je web development jeftina branša gdje ce ti netko napraviti portal za 500kn (ne WP tema, nego cijeli portal iz 0 :smiley: ). Naravno ima izuzetaka gdje klijenti su milina i jos ti daju bonuse, no ugl. pripremi zivce. :smiley:

@dfusic Haha razumijem te,ocekujem da ce biti osoba koje ce misliti da je to sve jednostavno i da je to nama čas posla za napraviti :roll_eyes:

Meni je prvi posao dosao na vrata. Komsiluk je znao da nesto petljam i ucim oko kompa, i jednog dana banu jedna zena na vratu i pita: ˝Umes li da podignes stranicu na internetu.˝ Posle sam odradio jos 10-15 stranica, sve sa svojim temama i onda sam stao. Proslo je od tad nekih 4-5 godine. Nego zna li neko da mi kaze kako prodati wp temu?

1 Like

themeforest ? (20 znakova)

Valjda oni imaju neke standarde, to je i osnova pitanja, registracija i stadndardi u izradi teme