Kako dodati forum na sajt?

Imam sajt na wordpressu, zanima me najbolji način da na njegs dodam forum, koji će biti na pod domeni ili sajt.com/forum ili forum.Sajt.Com, nrznam što jr bolje?

Također koji forum odabrati?

Više manje svaku jaču forum skriptu (od SMF-a, phpBB-a i slično) možeš povezati s WP instalacijom uz pomoć raznih plugina. Ako ti trebaju baš jače razrađeni forumi, s mnoštvo modifikacija za osobnu prilagodbu, mnoštvo razrađenih templatea i slično, onda bi to bila upravo dva spomenuta (phpBB ima moju osobnu poreporuku).

Ako ti treba neki forum tek toliko da ga imaš s osnovnim funkcijama, onda bbPress nije loša opcija jer je to plugin kreiran baš za WordPress.

E sad kako dodati… Pa to zapravo ovisi koji odabereš, ali za sve postoje modifikacije koje povezuju te dvije instalacije. Ovo je recimo dobar za phpBB: https://hr.wordpress.org/plugins/wp-w3all-phpbb-integration/

1 Like

Hvala ti puno! :)) …

Predlazem Forum.nestonesto.com tako da datoteke nisu u istom root. Lakse za odrzavanje.

A kako je to lakše za održavanje? Čak i ako ga misliš zalijevati apsolutno je svejedno, jer je u oba slučaja forum u svom jedinstvenom (po volji) folderu. :blush:
Razlika postoji jedino u SEO pogledu. Domena.hr/forum verzija će povezati forum s domenom i međusobno će si pridonositi autoritetu domene odnosno poddomene foruma (zajedno će disati), dok će ih verzija Forum.domena.hr apsolutno odijeliti i to ne preporučujem. :wink:
(napisao sam extenziju .hr da se ne stvaraju nepotrebno prazni linkovi po Forumu)

Dobro ste primijetili, i naš Forum je u ovoj drugoj verziji, ali ovdje je riječ o dva branda koji su i posebno oba dovoljno jaki za biti jako ime na netu, :+1: kao što i jesu, vidljivo je. :o:

1 Like

Tako sto ce biti van www fodera, i podeseno da subdomena upucuje na taj folder.

Ali imas pravo, moguce da je zbog seo bolje da google ne gleda kao dvije odvojene stranice.

1 Like

Nekako su mi bezveze te vrste foruma :slight_smile:
Baš sam u izgradnji jednog i vanilla mi je top za forum :smiley: Baš pregledno i jednostavno za koristiti. Veoma slično ovom forumu :smiley:

1 Like

I meni isto, moram se složiti, no smatram da je puno lakše ljude s balkana privući na to nego forum sličan ovome. Razlog je staromodnost i navika. Kada se publika poveća i forumi svjetski pređu na ove nove vrste foruma, onda se može prebaciti, zasada smatram da je za balkan najbolje ići na standardno rješenje.

Možda nešto između je ovo: https://wpforo.com/

http://www.one-click-forum.com/live-preview/ Baci pogled na ovo :smiley:

Ne znam šta da ti kažem jer fakat nema nikakve mudrolije i nikakvo naviknjavanje nije potrebno…

Realno, ako neko naleti naleti na forum onda to moze biti samo ako ga Google uputi na to. Ako je taj forum pravo mjesto, svaki sljedeci put se ili kuca direktno u address bar ili se sacuva bookmark.

Ovo sto kaze C3P0, forum.nesto.blabla je bolje. Ja sam mozda na osnovnoj domeni ovog foruma bio mozda tri puta max. I ta domene mene ne asocira bas zbog toga sto mi taj sajt nista ne znaci. Uvijek svima kazem wmforum a ovo geek rijetko kada kazem.

Moze se desiti da forum bude puno aktivniji od osnovnog sajta. Tipa ne ubacuju se vise clanci ili nisu dovoljno aktuelni ili dovoljno dobri a forum bude bas aktivan i kvalitetan.

Kako napraviti forum na sajtu? Napravis poddomen i kroz Soft. instaliras neku od forum skripti na tom poddomenu.

Mozda mali offtopic ali od jednog iskusnog clana ovog foruma sam dobio savjet da se ne bavim forumima jer oduzimaju puno vremena. Taj clan je odrzavao jedan forum od mozda nekih 200 aktivnih clanova. Ja sam bio u fazonu kreiracu forum i sve sto treba na njemu(kategorije, dizajn,itd.), staviti reklame i zaraditi brdo para… Medjutim ne ide to bas tako… Da bi neki forum postao aktivan treba imati aktivne i kvalitetne clanove tako da se stvori zanimljiva diskusija. I naravno da se moze nesto novo nauci. Da se ovo postigne moze proci dosta vremena… A vjerujem da ozbiljan forum zahtjeva ozbiljan admin tim sto moze cesto biti posao koji zahtjeva bas dosta vremena. Evo mozemo pitati koliko dnevno ili sedmicno admini ovog foruma trose vremena na administraciju?

Kakvo je to pitanje? :frowning:
Pa svi znaju da su admini (modovi) ovdje 24/7 ! :+1: :blush:

Ali, ne smatram to relevantnim za pitanje u topicu, nemojte se obeshrabriti. :blush: :o:

Razlika je što ja ne planiram zaradu od tog foruma, već je to forum o temi za koju još nema specijaliziranih foruma ovdje i bitno mi je stvoriti zajednicu ljudi od kojih ja mogu i oni od mene naučiti nešto novo i nadopunjavati se informacijama.

1 Like