Kako iz IP-adrese saznati više podataka o osobi koja mi stalno šalje e-mailove?

Moze li mi neko pomoci?
Listala sam stranice IP locatora trazeci ko mi salje stalno e-mailove,jer imam IP adresu.Ali tamo samo vidim grad,odnosno,na svakoj stranici drugi.Kako mogu doci do vise podataka o nepoznatoj osobi?

Hvala puno

Googleaj “reverse IP lookup”, pa npr. iskoristi ovakav servis:

(vidi dolje desno malu kućicu, piše “IP Info”).

Tako možeš saznati kome pripada ta IP adresa.

hvala ti puno,kliknula sam na taj sajt i na kućicu,te ukucala tamo IP adresu,ali ništa više ne piše nego na ostalim lokatorima.Jesam li nešto propustila?
Pišu samo adrese provajdera

može li kratko pojašnjenje na pp,molim te,veoma mi je važno?

To je sve što možeš saznati iz IP adrese. Ako si mislila da ćeš dobiti bilo kakve osobne informacije, toga nema i to uopće ne funkcionira tako.

Ukoliko imaš IP adresu i vrijeme kada je osoba koristila tu IP adresu, onda osobu eventualno može identificirati policija i to samo uz suradnju tih “provajdera” čije si adrese vidjela. U slučaju da se radi o “provajderu” iz iste države u kojoj je policiji prijavljeno kršenje zakona, policija ima šanse naći osobu, ali to uključuje dosta posla i rada na svim stranama. Ako se radi o “provajderu” preko granice, to je već diskutabilno (nvj. takve stvari idu preko Interpola). A ako osoba koristi ikakve tehnike za skrivanje, u trag joj je moguće ući samo teorijski, praktički su izuzetno malene šanse.

Znači, policija bi morala imati debelo-dobri razlog da makne prstom na prijavu, poput prijetnji, ozbiljnog uznemiravanja ili kakvog drugog kaznenog djela za počinitelja iz države, a nešto poput međunarodne špijunaže, pronevjere ili sl. za tražiti počinitelja preko granice.

Najbolje ti je na adresu provajdera kojeg koristi počinitelj, na tzv. “abuse” službu poslati prijavu. Naime, ti “provajderi” imaju obavezu i osiguravati da se njihova infrastruktura ne zloupotrebljava. Oni po takvoj prijavi, nađu li je opravdanom, mogu s tom osobom u pitanju riješiti stvar. Ti, međutim, nećeš nikako saznati identitet te osobe, osim ako ne pokažeš sudski nalog.

hvala ti puno

Mom drugu su takodje pretili preko interneta…slanjem pretecih email sadrzaja. Prijavio je policiji ali oni to kao da nisu ni registrovali…pa me zanima da li bih ikako mogao da saznam ko je to ko šalje te email sadrzaje jer je očigledno email pod laznim imenom…tj nije naravno ime te osbe pravo…Hvala unapred mnoooogo bi mi značilo da saznam kako mogu da otkrijem ko je to…osoba je sa balkana naravno ili Hrvatska ili Srbija :slight_smile:

Tsereg je kvalitetno odgovorija na pitanje. Dakle računalo će naći za 5 minuta, a ko je sidija za računalom to je već stvar policijske istrage. Ako je računalo kućno, onda je lakše, ali ako je računalo na fakultetu, aj nađi studenta koji je bija za njim. IP adresa je adresa računala i nema veze sa osobom.

edit: Još bi doda da su svi moji mejlovi kompletno potpisani isto ko i postovi na ovom forumu i jako je nepristojno pokušavati biti anoniman!

edit edita: Na netu se susrećem sa pojmovima RL/VL (real life/virtual life) ali to je sranje. Može se smatrati da su do podvojene ličnosti ili barem žive dvostruki život. Kod mene je RL=VL.

Pa mene zanima taj računar da nadjem a posle bih mogao sa policijom :smiley: a to si u pravu ja ne krijem ništa ni u RL a ni u VL :slight_smile:

Nemožeš ti naći bez policije. Ako je nešto ozbiljno kontaktiraj policiju. To mogu samo oni.

Onda cu povuci veze…pa da ga vidim onda :smiley:

Ne nadaj se! Iman prijatelja iz mladih dana magistra znanosti koji predaje na faxu. a dodatno radi za miliciju na kompjuterskom kriminalitetu. Ti ti neće po nikakvim vezama neg samo službenim putem. Inače nemoralno je koristiti veze i vezice.

Pa pazi care…ja ne volim veze da koristim zato i hocu da ga nadjem ja :smiley: ali pošto je ovo balkan i niko nece da bude normalan onda nekada moraš i tako…a znam jednog na polozaju koji moze da ga nadje…jer on ce da mu preti i bez posledica da nastavi da uznemirava čoveka…to nece moci tako…ne volim ovako da pričam ali nekada kazem ti mora…taj drug mi je iz Hrvatske

Osim preko policije, možeš kontaktirati odvjetnika da vidiš da li su poruke koje su dobijane dovoljno ozbiljne da bi opravdale da sudac izda nalog da se od ISP-a dobiju osobni podaci. Također će ti odvjetnik moći savjetovati i pojasniti kako bi išla i je li u ovom slučaju moguća eventualna tužba protiv nepoznatog počinitelja.

Malo je vjerojatno da je policija ignorirala kaznenu prijavu, ukoliko je podnesena ispravno. Neka se javi nadležnoj policijskoj stanici i vidi što je s njegovom prijavom.

Na forumima poput foruma legalis.hr ili forum.hr (pravni dio) možeš saznati više o točnoj proceduri.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja