Kako korisnika "natjerati" da isključi adblocker

Kako se vi borite sa ovim stvarima. Nije mi baš neki hit da stavim obavjest da isključe adblocker. Svaka preporuka bi dobro došla. Na dosta stranica znam naletiti na poruku “Ugasite adblocker da pristupite stranici” ja osobno odma zatvorim takvu stranicu pa to nebi radio.

Mislim da bi imao još veću zaradu da ovakve stvari pokušam ne spriječiti nego koliko toliko ublažiti.

Meni čak ne smetaju ako su oglasi minimalni ali kada nakrcaju stranicu oglasima pa se pogubiš e to je problem.

Ja mislim da AB ne koristi mnogo ljudi, a mozda nisam u pravu. Prije svega svi koji imaju sajtove zarađuju vecinom od reklama, kad bi vecina pocela koristit AB onda mogu svi motat kablove i pozdravit se s tom zaradom. Ja sam, na primjer, stavila tu obavijest da ako korisnik koristi AB onemoguci blokiranje jer, kako fino pise u obavijesti, pokusavam zaradit “naku crkavicu”. Ne volim mnogo oglasa ili one “klikni na reklamu” da uđete na sajt, ja s takvih momentalno odem.

Većina informatički pismenih koristi dok ostali ne jer ne znaju.

Recimo pogledajte samo vecernji.hr. Pa zbog takvih reklama se koristi AB. i još kada skrolaš prema dolje stoji na dnu cijelo vrijeme reklama. Iritira.

Kod mene je minimalno oglasa svega 4 ili 5 i to rasporedeni su tako da stvarno korisnicima nisu nametljivi

Iskljucis im skroz pristup sajtu.

2 Likeova

Na jednom sam napravio da se site ucita, ali ako se oglasi ne ucitaju nakon 5s, stavim blur na cijeli sadrzaj i poruku da se ugasi adblocker. Tim ih malo zaintrigiras i onda ugasis, ako su dobili to sto traze na stranici pola ih recimo ugasi, a pola ode dalje…

Na drugoj, na mjestu gdje su trebale biti reklame sam napisao “Znam da su oglasi ponekad naporni, ali ako zelite ukloniti ovu poruku morate se registrirati”. Ovako sam bar dobio malo povecanje registracija.

Neki dan sam otvorio index bez blockera, pa to je kriminal na sto te stranice izgledaju, dok nisam imao blocker takve sam smatrao spamom i odmah gasio, bez obzira na sadrzaj.
Koliko se sjecam to je i bilo prije u pravilima googla da sadrzaj mora biti u prvom planu, cak mi je i srusio par stranica iz tog razloga, ne znam kako im to prolazi uopce…
Zato s blockerom ni ne znam koja g*vna posjecujem, kao i s cookies sto me zivciralo pa sam zato i instalirao https://www.i-dont-care-about-cookies.eu/, klikaj na sve Yes samo me pusti na miru…