Kako kvalitetno raditi s plaže i je li vizija freelancera o radu na plaži precijenjena?

Zakoračili smo u vruće ljetne tjedne u kojima će mnogi razmišljati o odlasku na more i kupanje. U medijima se često prezentira slika freelancera koji rade zavaljeni u udobnu ležaljku na rajskoj plaži i s hladnim koktelom u ruci te osmjehom na licu. No, je li ta slika zaista istinita i može li se tako kvalitetno raditi?

U nastavku teksta donosim nekoliko savjeta i ideja kako raditi s plaže i na što treba pripaziti. Ideja rada s plaže izgleda fenomenalno tako dugo dok je ne isprobate u praksi. Kada se zaista pojavite s laptopom na plaži shvatite da stvari nisu toliko savršene – i da ima puno sitnica na koje prije niste računali. Evo kako kvalitetno raditi s plaže:

Pročitaj članak >> https://geek.hr/clanak/kako-kvalitetno-raditi-s-plaze/

Sve pokusao ali nema od tog posla nista, kafici su ok,jos ako imaju pogled na more i plazu, ujutro od 9-12 kafica , polako pijuckas, progovoris nekoliko reci sa ljudima i dok traje baterija 2 3 sata radis svoj posao ,tako sam radio na moru 4 godine kada sam imao sajtove za apartmane,plaza je za kupanje,
Jednom se pojavim sa lap topom na Adi Bojani medju golacima :stuck_out_tongue: odmah ono e ne snimaj ,bezi dalje,ovo ono : a ja ne bi snimao ,ma kakvi,

1 Like

Isto tako, pokušao ali ne ide . Iz kafića, apartmana isl može, plaža nikako.

Zasto bi itko isao na plazu raditi na prvom mjestu?

Bez obzira freelance ili no-lance, razumljivo jos ako je neki sastanak s klijentima ili nesto povezano kao apartmani sto je brane napisao.

Svima vam želim da imate dobre klijente i da zaradite dovoljno da mozete iskljucit Internet i otici na pivo, koktel ili sto god. Bez laptopa ili mobitela. Da si organizirate vrijeme u tom smjeru. Iznimka ljudi koji zive na moru ako im je to rutina, posao ili sl.

1 Like

Upravo tako, nerijetko radim iz apartmana na putovanjima, jer mi posao zahtjeva svakodnevni rad, s time da si prethodno malo organiziram posao da gubim svega sat, dva u tih tjedan-dva što sam negdje.

Sad kad smo već načeli temu rada izvan ureda/doma bilo bi zanimljivo čuti koje je to najzanimljivije mjesto na kojem ste tražili internet vezu i radili.

Dakle, koje je najbolje mjesto s kojeg ste radili na računalu?

Na moru boravim prilično dugo, niti jednom mi nije palo na pamet nositi laptop na plažu.
U kući imam klimu (hvala šogiju), žičani internet i mir.

Ja imam pravilo da tokom ljeta tj kad sam na moru uopste ne radim. To je otprilike izmedju mjesec i po i dva i po mjeseca. Maksimalno jednom u 2-3-4 dana ukljucim laptop i pogledam mejl i statistike. Nekako mi blizina mora gasi volju za radom.

1 Like

Zato Grci imaju opravdanje kad im neko kaze da su najljeniji narod u Evropi hehe

Taman jos i na plazu da ponesem laptop, pa da pozelim posao u rudniku od 08 do 18 :grin:
Ne palim racunar na odmoru. Nije dotle doslo

Tekst sam primio više u kontekstu raznih stock fotki, na kojima se promiče freelance rad direktno uz more. Nisam se osobno proslavio u tim radnim uvjetima, ali sam mislio da je u meni problem. Sada vidim da nisam sam (prolupao), i da su stock fotke samo jedna velika navlakuša.

U kafiću, uz rijeku, sam znao dosta toga odraditi. Na more ponesem laptop, ali ne izlazi iz apartmana. Često laptop niti ne upalim, ali imam naviku uvijek ga ponijeti sa sobom.

1 Like