Kako monetizirati stranicu?

Prijateljica ima stranicu sa erotskim pricama. Na prvom je mjestu u Googleu za masu pojmova, i posjecenost se krece izmedju 2500-3000 UV dnevno. Medjutim, problem je monetizacija. Prvobitno su na stranici bili plugrush oglasi (reklamne jedinice) ali smo to ponukani citanjem tekstova na netu promijenili za juicyads. Medjutim, juicyads su bili ok prvih 15tak dana, kada je zarada bila i do 2 $ na dan. U zadnje vrijeme zarada je drasticno opala i krece se oko 30 centi dnevno. Mislim da je iz ovakve dobre posjete moguce izvuci puno bolju zaradu, ali ne znam nacin i koje reklame da stavimo ?
P. S. Na stranici su kao popup postavljeni popupovi od plugrusha i to je ok, mene zanimaju samo oglasne jedinice.

To je jednostavno tako za stranice sa neprikladnim sadrzajem. Treba ti 5 puta vise posjete od normalnih stranica da bi zaradio isto.

Ok, ali mislim da ipak moze bolje. Sacekat cu, mozda se javi @anja1 koji je ipak ovdje car sto se tice adult zarade.

Juicy trenutno za domaci promet plaća otprilike ovako 100 klikova na baner 10ak centi. Znam da je bijedno. Ali tako je bar kod mene. Kad imaju više naših oglašivača za oko 100 klikova može doć max 35 centi i ja nisam doživio bolju zaradu. Jadno zvuči al je tako. I kod plugrusha je otprilike tako, možda trenutno bolje malo plaćaju, ali ja se drzim juicija. Ostale mreze za banere ja ne koristim jer ne mogu pratit zaradu na tristo mreza. Znam da ljudi koriste na nasim stranicama koriste exo, etarget i još po neku mrezu. Jednostavno ukucas pornici i vidis koje reklame koriste najbolje stranice. Ja probah popads popunder nedavno i na jednoj domaćoj stranici drzi mi preko 3 cpm što je nevjerovatno. Dok na ostali i domaćim i stranim ispod 1 je cpm. Sto mi je isto čudno, jer su sve stranice slične. Uglavnom probajte pa vidite sta valja i daje dobre rezultate. Erotske price su veoma trazene pa nek pravi još sajtova jer od jedne takve stranice ne može se mnogo para uzet al od deset može se uzet više para :slight_smile: obavezno baner ispod naslova priče.

Hvala na odgovoru anja1,svakako je u planu stranica sa erotskim pricama na engleskom,tu bi trebala bit ok zarada. Cim sa plugrushom dodjemo do svote potrebne za isplatu,mijenjamo njihov popunder sa popads popunderom.

evo ti popads statistika od domaćih sajtova 1 impresije 2 rate 3 revenue
196 $3.12 $0.61
1,066 $0.59 $0.62
11 $1.67 $0.01
sve sličan sadrzaj sve domaći adult a velike razlike al opet 0.59 je više no što plugrush plaća ali ima razlike u količini popundera koju izbacuju i mislim da plugrush izbaci vise popundera

Sex toys affiliates, funkcionira jako dobro ako imaš inozemni site…

  • Amazon/eBay za knjige i proizvode vezane uz sex

Hvala na odgovoru @anja1 . @nemes1s , ok, ali ovdje je rijec o domacem sajtu. Imam sasvim dovoljno znanja da monetiziram web stranicu na engleskom sa nekim normalnim sadrzajem, pa cak i adult, jer znam da je razlika u zaradi desetorostruka u korist strane web stranice. ALi problem je stranica na hrvatskom. Da je kojim slucajem takva posjeta na stranici na engleskom sa istom tematikom, kladim se da bi bilo i 10 $ na dan.

Balkan je smejurija sto se tice monetizacija bilo kojeg sajta.CPC je jako mali ma na koji nacin monetizovao :slight_smile: Engleski sajtovi su zakon.