Kako naći posao web dizajnera

Pozdrav geekovi,

molim savjet :slightly_smiling_face: tražim posao/plaćenu praksu

Po struci sam magistra psihologije ali radi želje za osobnim usavršavanjem i promjenom posla koji trenutno radim prije 2 god cca počela sam se baviti web dizajnom. Završila sam Algebrin tečaj nakon kojeg sam samostalno napravila dvije web stranice i treća je u izradi. Ok sam sa HTML-om, CSS-om i WordPressom. Ja kužim da je to malo znanja za neki pristojan posao, ali gledam oglase i čudo jedno od znanja se traži za juniorske pozicije. Poslala sam sigurno jedno 15ak zamolbi na otvorene pozicije, uglavnom ni odgovor ne dobijem. Tražim konkretno priliku za rad i učenje. Dakle posao koji će biti koliko toliko ok plaćen (računi jbg) uz mentorstvo i mogućnost edukacija i učenja.
Kužim da ima more tutorijala na netu, probala sam se “samonaučiti” JavaScript i ne ide baš :unamused:. Sad prolazim tečajeve UX dizajna i to mi se sviđa, a mogu povezati i sa strukom.
Imam otvoren obrt, odlično pričam engleski i talijanski jezik, motivirana sam do neba i nazad da se razvijam u ovom smjeru. Molim savjet gdje tražiti tako nešto.
Svaki savjet se cijeni :heart:

Napravi portfolio :slight_smile:

usavrsi nek i jezik i pravo na kameru ,online psiho savetovanje ,terapije ,seanse

ima desetine sajtova za to ,ukljucis se i sutra vec zaradjujes

A šta da stavim u njega, imam dvije stranice napravljene u Wordpressu :expressionless:
To navedem u zamolbi

Pa to za pocetak stavi :slight_smile:
I ako imaa slobodnog vremena radi to sto radis kao da radis za klijenta, naučićeš još dosta, a imaćeš nešto za pokazati

1 Like

Napravi nekoliko stranica za vježbu i reference, izmisli firme ili za neke postojeće u svojoj okolini osmisli svoju verziju pa im i probaj prodat. Napravi web za sebe i o sebi, na njega stavi to kaj imaš za pokazat. Ja kad sam počinjao to radit prije 15 godina, napravio sam (bez njihova znanja) web site za lokalni restoran u koji sam stalno odlazio sa prijateljima. Web site im je bio nezavršen, gazda lokala se usred posla posvađao sa web dizajnerom. Ja sam sve napravio ispočetka, došao tamo s laptopom, pokazao web site gazdi, njemu se svidjelo i kupio ga je. Poslje smo radili još 2 web sitea, grafičke pripreme za flajere, plakate…

Ovo su moje preporuke kako doći do portfolija. Za samo pronalaženje posla u nekom web studiju nemam pojma jer nikad to nisam htio raditi na taj način. Više volim biti freelancer. Nekad napravim 2 weba mjesečno, a nekad ne napravim 3 mjeseca ni jedan jer mi se ne da.

2 Likeova

Hvala puno na odgovoru, pokušat ću na taj način, imala sam već i sama sličnu ideju :slight_smile:

btw treba li tebi pomoć :smile: ?

Jel znaš izraditi baner?

Znas li srediti sajtove u smislu ubraz performanse itd. Optimizirati postojeie clanke, povecat im kvalitet, doraditi seo optimizaciju i slicno. pronaci recimo koje su greske i mogucnosit na ovo sajtu yep.ba d abude brzi, bolji itd.