Kako napraviti kripto novčanik

Ima li neki stručnjak da mi pomogne da napravim kripto novčanik.Kupio sam preko Facebooka tri kartice i tu imam oko 270Stellar i treću karticu od 110KM-to je vrijednost 0,00063BTC to sam kupio od Webinar Universe.Ako ima neki gospodin da mi to pomogne da uradim po mogućnosti da je Tuzla Lukavac da bi lakše komunicirali za taj posao platiću koliko se dogovorimo.Br.tel.061632090.Lp

Kakve kartice ste kupili?

gospodine, ne znam kako da vam kazem al ispali ste naivni i nasjeli na prevaru. Sta god da ste kupili, neko vas je zeznuo. Ukoliko ste unijeli podatke sa svoje kartice, trebate sto prije nazvati banku da vam blokiraju karticu i naprave novu.

2 Likeova

Gospodine nije to išlo plaćanjem sa bankovnim karticama nego keš lovom.To je bilo preko Facebooka naručiš koliko hoćeš prva kartica 143KM sa dostavom brzom poštom i plaćanje pouzećem tako da za to nema problema.Lp

Pa sta ste vi zapravo kupili? Karticu na kojoj su vam rekli da ima kriptovaluta? Kripto tako ne funkcionise, ne postoje kartice sa kripto valutama niti se novac moze nalazit na njima.

Izgleda da je kupio ciglu :brick:

:joy: Kupio ko Fazlinović, za crne dane, nek ima.

Webinar Universe je platforma za učenje, kao udemy i slično. Prodaju kartice na kojima su pristupni kodovi njihovom sadržaju. Nikakve kriptovalute se ne nalaze na karticama. Uneseš kod s kartice i dopuniš račun na Webinar Universe stranici s kojim možeš kupiti sadržaj koji te zanima.

Neko te izradio, pošteno.

Pretpostavljam da su ga zvali iz call centra, i prodali pricu o ljudima koji sedmico zaradjuju 10k jer su ulozili na vrijeme.

Koriste priliku da zarade. Prije par mjeseci u BiH je bila još jedna prevara sa Mystery Box-om.

Kome nije mrsko čitati, Mystery Box prevara u BiH - osvoji.ba.

Tačnije prevara koja je dozvoljena zakonom, samo narod na balkanu nije dovoljno upoznat s time.

Prije toga je bila prevara DT Consortium, gdje su dvoje iz Živinica (BiH) otvorili firmu vezano misleći da je to prava stvar, a da nisu ni znali da je scam teški. U telegram grupama je bilo po 100.000 ljudi. Navlačili im narod koji je ulagao od 150$ pa više. Na kraju su mogli izgubiti glavu, kada se ispostavilo da je prevara. Isto se radilo o kripto prevari. Prevaranti nestali sa milionima u novcu.

https://www.reddit.com/r/Scams/comments/w5n5tj/dt_consortium/

ako se ne varam to su kinezi odradili?

Čim je uključen netko drugi koji ti radi kripto wallet, radiš nešto krivo u startu.

Postoji tehnika kako napraviti siguran kripto wallet, zove se cold storage.
Tako da se generira privatni ključ i drži na offline računalu svo vrijeme.

Ja čisto sumnjam da možda 1% ljudi koji imaju kripto znaju kako se generira privatni ključ a još manje što je offline računalo i kako se postavlja.