Kako napraviti newsletter?

Pozdrav,

Googlanje nije urodilo plodom jer mi vecinom izbacuje rezultate tipa “Kako napraviti uspjesan newsletter” itd… na engleksom naravno.

Ono sto mene zanima je kako napraviti kompletan newsletter sistem(unos mailova u input field na stranici, izlist svih mailova, slanje poruka na te mailove) , do sad se nisam s tim susretao i iskreno znam samo okvirno kako to funkcionira i to je to. Postoji li mozda neki servis koji skuplja sve mailove koji su uneseni u formi na stranici ili nesto slicno?

Hvala

Hoces ga pisati od nule, ili neko gotovo resenje. Gotovih resenja imas u vidu plugina za Wp ako radis s njim. Ako trebas nesto malo ozbiljnije, ja bih koristio PHPlist. Za puno ozbiljnije imas komercijalna resenja.

Nazalost wp plugini otpadaju jer sajt nije u wp-u nego je obican html/css template. Imas li mozda prijedlog za neko gotovo rjesenje?

Drug imaš masu komercijalni rješenja, što možeš naći na warezima, sve zavisi u kakvu svrhu koristiš. Kao što je @snisson naveo iznad.

Imamo ti mi u firmi enterprise rjesenje za newsletter, napravljeno od 0 s vise od 15 raznih modula, ukljujuci i windows aplikaciju koja se spaja na outlook pa automatski filtrira povratne mailove od newslettera :smile: Ako ti treba nesto dobro i napredno … javi se na PM. http://prntscr.com/5f9y35

www.mailchimp.com <-- besplatno do 2000 subscribera ili preko 12000 mailova mjesecno.

Lijepo, jednostavno, profesionalno te daje detaljni uvid u analitike vezano za kolanje mailova.

To je super ako mozes si u poslovanju dopustiti da imas odvojeni alat za to. No ako imas ogromnu web trgovinu i uz to ERP sustav koji sve pogoni, analizira, filtrira i daje analize i 100 drugih stvari, e onda mailchimp ne pomaze. Takvi napredniji korisnici vole imati “inhouse” custom rjesenje striktno napravljeno prema njihovim zeljama i zahtjevima :slight_smile: Imam jednog korisnika kojemu je web trgovina rađena 2011. godine. Sada je skoro 2015. Svakih 2-3 mjeseca se korisniku rade novi moduli i nadogrdnje web trgovine, popratnih aplikacija i sl. nevezano samo za newsletter :slight_smile:

Sve super, samo covjek je pitao za newsletter a ne bussiness intelligence korporativno rješenje na razini nekog documentuma ili tako neceg :smiley:

Pa ovisi sto hoce :slight_smile: Svaki newsletter i popratni sustav se da prilagoditi :smiley:

Kakav trgovac :smiley:

PHPList je sasvim solidno open source rešenje. Lako je instalirati i može se relativno lako integrisati u bilo šta.

Ako planiraš bilo šta ozbiljnije sa sajtom i bazama, nikako ti ne bi savetovao da sam hostuješ i koristiš skriptu (tipa PHPList, Interspire Email Marketer isl).

Naime, email je sigurno najkomplikovaniji online marketinški alat. Samo deo posla su: Autoresponderi, transakcioni mailovi, kampanje, spam filteri, dizajn za gomilu klijenata, hosting ograničenja, soft i hard bounce adrese, split testovi… Da ne dužim, ali da danas uspešno stigneš do nečijeg inboxa potrebno je puno tehničkog i naravno marketinškog posla.

Mislim da ti je mnogo bolja opcija da uložiš svoju energiju, vreme, a možda i novac u prikupljanje članova i pripremu korisnog i relevantnog materijala koji ćeš slati. Neka od gotovih rešenja su ti MailChimp, Aweber, Campaign Monitor isl.

Koji WP newsletter plugin preporucujete? nista komplikovano, isao bi tekst prijavom na newsletter ostavrujete odrejeni popust i ispod forma za prijavu.