Kako napraviti responsive DIV 2 stupca?

Ovo bi kao trebalo biti jednostavno, ali kako nisam neki stručnjak, mozgam i surfam već 2 sata i ne mogu naći rješenje.

Treba mi DIV / CSS kod koji će napraviti dva stupca jednake širine. Znači pola pola.
Sadržaj unutar tih divova bi trebao biti centriran (horizontalno).
I još jedna stvar… trebao bi biti responsive.
Znači na manjim ekranima (ili kad smanjim browser) ta dva stupca još uvijek trebaju biti iste širine i sadržaj u njima treba biti centriran.
Ako sadržaj ne može stati u dva stupca na manjim ekranima, ta dva stupca bi se trebala pretvoriti u dva reda koji su jedan ispod drugoga i da je sadržaj još uvijek centriran (na primjer ako je u svakom stupcu slika širine 300 px sad bi te dvije slike trebale biti jedna ispod druge).

Na netu uvijek nalazim različite kombinacije tipa da je jedan stupac fiksan, drugi varijabilan i sl., ali meni trebaju ‘jednostavna’ 2 stupca koji su jednaki!?

Neću ti napisati kod kako bi vježbao, ali pokušat ću te navesti na riješenje.

Divovi će biti jednake širine i responsive ukoliko im zadaš širinu u postotcima.

Ukoliko želiš da divovi budu razmaknuti tada prvo umanji ukupnu širinu, znači 100% - 3% ( npr. margin-right ). U tome ćeš slučaju imati dva diva jednake širine sa razmakom između njih. Što se tiče manjih rezolucija u css3 postoji media-query u kojemu možeš definirati kako da se određeni stilovi ponašaju na različitim rezolucijama, tamo ćeš maknuti float: left; sa divova ( float: none ) i postaviti im širinu na 100%.

Ukoliko ne uspiješ ovako poslat ću ti kod.