Kako napraviti web stranicu? For dummies 👀

Kao što neki znate, Youtube karijera mi je u principu završena, pa sam se bio usudio razmišljati kako bi bilo da to sve prenesem na neku web stranicu?!
Da pokušam još tu nešto ušićariti ako se da, prije nego u očaju krenem voziti za Uber… :sweat_smile:
Mislio sam kenuti lagano sa stranicom, muške stvari, mobiteli i tako to… prenosim novosti sa stranih portala za domaće tržište…
Zarada adsense, affiliate linkovi, kasnije možda u budučnosti i neki sponzori??! Ima li tu kruha?
Jedina stvar je šta ja o izradi web-a neznam apsolutno ništa. :unamused:
Pa bilo bi dobro, cijenjena gospodo, kad bi me uputili konkretno, šta, gdje, od kuda početi. Čisto da ne lutam i gubim vrijeme. Dali mogu u nekom kratkom roku sam složiti modernu stranicu a da izgleda ok, a ne kao iz ranih '90-tih?! I unovčiti to?!
Svi prijedlozi su dobrodošli… Hvala! Peace! :slightly_smiling_face:

1 Like

Zakupi domen i hosting eto mozes na namecheap imas povoljno godinu dana, i rokni mu WordPress i neku free njihovu licno temu jer su dobro optimizovane nemoj instalirat puno dodataka mozes Jetpack Contact Form 7 sa zastitom reCaptcha i Yoast SEO dovoljno. Samo kvalitetni clanci i to ti je to, obavezno drustvene mreze i da ti na njima preko Jetpack ide automacki objava.

1 Like

Ako ti bude potrebna pomoć oko wordpress-a možeš me kontaktirati na PM.
Rado cu ti pomoci :smile:

Kao što Sceko reče hosting domen i tjt…

Ali pošto imaš iskustva sa Youtube zasto ne bi snimao za balkansko trziste vide-e i tako pokušao zaraditi i dovoditi ljude do svog web-a ?

ne znam kakva će biti zarada na domaćem adsense sajtu

na stranu to sa tehničke strane, momci su napisali sve kako i šta

mislim da je veći problem sama niša

jesi li razmišljao o adult sajtu na engleskom jeziku?

vjeruj, domaća publika je patnja

Hvala, s obzirom da YT više ne monetizira takve videe, mislim i lakše mi je napisati članak o npr. novom konceptu Mercedesa E klase i poljepiti slike nego izrađivati video o tome…
Mislio sam ovaj puta obrnutim putem, ući s weba pa lagano na Youtube.

Ja sam za nekakav orijentir gledao ovaj site:

Otvoren sam i za takvu mogučnost ako misliš da se prije može unovčiti. Samo što i kako, na koji način… :thinking:

ovaj sajt je profesionalno odrađen nema tu šta, samo je pitanje kako dovesti posjetu

jer koliko vidim oni dobijaju 80% posjete od 1klik.hr a to je koliko vidim portal jak kao i klix u bih …

naravno nisam ni ja pametan, imam neke sajtove koji su se spletom okolnosti probili na google i pokrenuti su prije 5 godina, evo sad baš razmišljam i ja šta bih pokrenuo jedino mi adult pada na pamet

za sve drugo treba 1-2 godine, za adult možda par mjeseci … mogu i drugi sajtovi brže ali je to lutrija i kad je sve napravljeno kako treba

jedino ganjati adult micro niše, cheating neighbor wife videos ne znam hahahaa

Sviđa mi se kako razmišljaš…:thinking:

Bome ako ću morati čekati 2 godine za neki dinar prije ću provozati taxi za Uber… a nije da mi ne gori pod nogama.
Ok, znači adult bi bio prvi izbor. I neka mikro niša, hmm…da. :thinking:
Ok, a sad mi reci detalje, što i kako… :grinning: polako, kao malom dijetetu, jel ja krećem od nule… možeš i na pm. :shushing_face:

1 Like

Čitati ispravno. :blush: Ne dobivaju 80% posjete od 1klik.hr nego je to postotak unutar referral posjete, a ona je ukupno svega 7,7% za ovaj site. A websiteu Racunalo.com najviše posjete donosi Search (sa tražilica): 52.43%.

Micro niche je uvijek bingo stvar! :wink: :o:

1 Like

@Thunder_Wolf, mislim da trebas razmisliti da li ici putem adulta. *eben je to put.

Iskustva radnog imas, nisi balavac, znas da se treba raditi da bi se zaradilo. Ja bi preporucio Amazon affiliate zaradu. Kao sto vidis, realno jedina tema koja je zaista aktivna na forumu je ona o Amazon aff. zaradi. Dugorocno gledano, mislim da je tu najbolja zarada. Iskreno, ja kenjam posto jos nisam krenuo sam aff. ali planiram. Pogledaj samo VIP clanove foruma cime se bave i sa cega su presli? Pogledaj samo anja1 da je posve promenio oblast zarade. Njegov tutorijal za adult zaradu je zapravo i danas posve upotrebljiv. Ali i anja1 je sa adulta i adsensa presla na affiliate. Ne kazem da se u adultu ne moze zaraditi, moze ali mislim da se na amazon aff. moze vise.

Za adult vaze ista pravila kao i za sve sajtove - SEO.

2 Likeova

izvinjavam se na krivom navodu, treba čitati a ne prelaziti očima, moja greška … onda im svaka čast na 50% SEO posjete

To je često odlika velikih i jakih websiteova, u koji se ubraja i naš Forum sa 51.82%. :blush:
Riječ je o podatku za cjelokupnu domenu Geek.hr, no i mi smo solo tu negdje. :wink:
I vi (koji još niste) ove sve podatke možete gledati uživo instalacijom browser addon-a SimilarWeb. :o:

1 Like

Bas kenjas :slight_smile:

To sto je neko vip clan ne znaci da zaradjuje mnogo, no da pridonosi forumu.

I dan danas znam zaplakat zbog toga.

Amazon aff je krvava zarada totalno. Koliko svatih kolega wolf nije sjajan sa engleskim (po koristenju onog kompjuterskog glasa zakljucih, mozda grihesim) pa ce itekako tesko biti praviti aff sajtove i zaradjivati, pogotovo brzo zaradjivati. Adult sajtovi su zakon. Cak i kad ne uspijes nema tolike potrosnje para i vremena ko sa amz aff sajtom. Ja sa amz zaradom nikad blizu adult zarade nisam bio. Sa adult sajtovima sam trosio bar 5x ako ne i 10x manje vremena no na amz sajtove.

Moj problem sa adult sajtovima je bio taj sto se ne mogu lako prodati za normalnu cifru i polakomio sam se poslije Antinih izvjestaja i mislio sam da cu lako rangirat sajtove ko i adult i domace adsens sajtove sto rangirah. Medjutim ovo je drugi svijet, ko kad sa drugarskog basketa odes na basket sa momcima koji treniraju kosarku citav zivot

Sad mnogo se izmjenilo i sa adult sajtovima. Samim ukidanjem (tj zabranom) mobil redirekta, popundera adult sajtovi su bas mnogo izgubili bar oni koji su radili i zaradu zasnivali bar 50% na tome a takvih je bilo mnogo. Ostali su uvlavnom baneri i video reklame (znam da se moze zaobici i imati popundere, iole dugorocnije se ne bi isplatilo). Masa sajtova je pogaseno, pogotovo nakon onog apdejta od prije dvije god mislim, ali to ne znaci da tu i dalje nema para.

No prije nekih po godine sam napravio adult sajt na ekspired domeni i potrosio u tri dana max 10 sati i ovaj mjesec ce je oko 50$ zarada sa cpa oferima samo preko banera na sajtu bez ikakve zajebancije sem tih 10 sati. A vec poslije nekih mjesec dana od postavljana sajt je imao cini mi se 600 klikova dnevno sa gugla. Da sa 10 sati rada povecam 50$ zaradu na amazonu, nema sanse, bar ne ja, mozda neko umije.

Vecina ovog i dalje vazi, jos su se pojavili featured snipeti knowledge barovi, related pitanja, vise reklama… toga kod adulta nema

Ako ko oce pocet sa adultom preporucujem toro tube temu besplatna je. Sa xvideos se moze uzimat source u mp4 formatu lako i rucno ga ubacivat u jw ili flowplayer. Ukoliko ko oce to automatizovat onda neki plugin koji importuje sa xvideos videa i thumbnailse. Ja koristim placenu verziju xvideos importera sa xwpthemes sajta. Moze se koristit na 30 sajtova. Ima neka i fri verzija ovog plugina.

4 Likeova

Ha ha ha, Anja, :smile: uvijek svježe šale! :+1:
Znam da u svakoj šali ima 87% istine. :slight_smile:

Naravno, a najvažnije: direktno spajaš ugodno s korisnim. :smile:

Imao sam adult website prije 15-ak godina, vrlo sam blizu otvaranja nove domene, baš me je Anja potaknuo. :+1: Bi’će micro niche. :blush: :o:

2 Likeova

hvala puno na savjetima

edit: evo šta meni stiže u inbox, wp-script ekipa, 40.000 sajtova napravljeno pomoću njih

Bez%20naslova

developeri, bacite oko na cijene njihovih proizvoda pa množite :smiley:

Evo sta meni stize na inbox od kolega koje se bave “adult nishama”.

Pa trazeci tu mikro nishu ne dajte se srozati, jer profit ne opravdava svaki shit. Ovi sto se bave pedofilijom su zlo, goreg nema.

kakva ti je to priča cccc naletio ti spam mejl ti odmah tu bacaš crnjake haha

oko tih stvari su ozbiljni svi, od hosting kompanija, domain registara, cdn mreža … niko ali niko to ne toleriše i informacije se odmah proslijeđuju onima kojima treba da se proslijede i hvala bogu da je tako

otvorite x videos tagove i tražite ideje za micro niche …

1 Like

Evo ja baš radim na jednoj stranici vezano za tu tematiku. Ja ću sve što se tiče programiranja završavati a ti oko contenta.

Ja plaćam server - domen - (50% za oglašavanje), ti (50% za oglašavanje) i vodiš brigu o contentu.

Zaradu kada bude bila (koliko god bila) 50%-50% dijelimo.

Ovo sve zvući nadahnjujuće… :slightly_smiling_face::slightly_smiling_face::slightly_smiling_face:

1 Like

Da ne pokrecem novu temu.

  1. Kada je u pitanju Adult sajt, kako ostati anoniman? Ok, jasno mi je da pri registraciji domene mogu uzeti zastitu podataka, ali opet moje ime je dostupno ako bi to danas sutra organima gonjenja bilo zanimljivo eto mene na KLIXU :smiley:

  2. Da li je dozvoljeno uzimati tako vide sa xvideos i ubacivati ih samo u svoj player?

  3. Koja je mreza najbolja u 2020. godini za zaradu, recimo da bih isao samo sa bannerima?

Jednostavno registrujes domen preko BTC na namecheap sa fake podatcima