Kako napraviti wp temu?

Bok!
Zanima me kako napraviti wp temu . Gledao sam dosta po yt ,ali nista bas od toga i na njihovom webu sam cita .Zanima me bas kako napraviti u dreamweaweru napravit nesto sta sam tia i kasnije samo dodati neke php… Samo da mi netko pojasni kako, sta, zasto? Hvala unaprijed

Nije ti to posao koji ce ti se objasniti za sat vremena ili u par recenica…

Imas jako puno tutorijala za pravljenje WP tema, a najvaznije od svega je poznavati WP codex(http://codex.wordpress.org/), imas i na WP siteu o kreiranju tema:
http://codex.wordpress.org/Theme_Development

Za teme moras znati:
-PHP
-HTML
-CSS
-JS(jquery) opcionalno

Evo ti tutorial na srpskom, pravljenje dajzafree.net wp teme
http://www.youtube.com/watch?v=3bN--l1jisQ

1 Like

html i css znam ,ali php i js nisan u najboljim odnosima s njim

to ti je malo problem onda, buduci da html i css pokrivaju tek 30%ak posto potrebnog znanja da bi se napravilo nesto :confused:

kakve ovo veze ima sa ovom temom

ako se ne varam, ima nekoliko free videa na hrvatskom kako napraviti temu za wp… ako je to to off topic sorry :confused:

pa daj link toga da ne luta covek :slight_smile:

1 Like

pa ima osim videa, i tutorijala i clanaka i svega vezano uz pocetnike u wp-u, pa sam mislio da bi mu mozda vise koristi dalo da pogleda sam cijeli site i vidi sta je na njemu.
nije da koristim site, ali nekoliko ljudi koji su bili u takvoj poziciji da pocinju s wp-om su rekli da im je koristio site.
a sto se tice linkova na free videos, vidi se odmah kad dodjes na site :wink:

Da ali u besplatne nema izrade teme barem ja nisam naso

ok, kao sto sam napisao i prije, ako je offtopic, nie bed, maknem, nemam od toga nista…
ali, posto nije tvoja tema, i tebi ne treba to kako napraviti wp temu, ne vidim cemu drama :smiley: , da na siteu ima sadrzaja koji pocetniku moze pomoci, ima… ako ti smeta, nemoj gledat :smiley:

pa tema je kako napraviti wp temu :slight_smile: nego nbt pogledaj i http://blog.teamtreehouse.com/responsive-wordpress-bootstrap-theme-tutorial

pa ako imas boljih i relevantnijih linkova i odgovora, pomozi covjeku

Starter tema: http://underscores.me/

I ovo što ti je napisao zerocoolos.