Kako nastaje novac?

I tad su počeli ozbiljni problemi koji će uskoro kulminirati. Gaddafi je ubijen isključivo radi petro dolara, a biti će još ratova radi njih, a možda i svjetski rat. Petrodolar je na izdisaju, pa onda naravno i dolar. Ekonomija SAD-a je u rasulu. To je jasno svakome tko zna čitati stvarne podatke. Čak i da se zanemare najnoviji izvještaji o zaposlenosti u SAD-u (koji su dobrano frizirani) i dalje im je ekonomija u totalnom rasulu. Svi će se u to uvjeriti vrlo brzo, ja pretpostavljam iduće godine.
Pojavio se petro yuan, a postepeno će jačati. Putin i Xi se ližu, a I Salmon se sve češće može vidjeti sa XIem. Meni to dovoljno govori. Uz to, već nekoliko godina većina zlata odlazi u Rusiju i Kinu. To su činjenice i meni je jasno kao dan što to znači. Čak su i u bančici imena Podravska banka to shvatili i počeli agresivno reklamirati štednju u dolarima i ponudili i 3x veću kamatu nego za štednju u eurima? Slučajno? Samo za naivne je to slučajnost.

Ja zarađujem u dolarima (a vjerojatno i mnogi na ovom forumu) pa bih vrlo rado da je dolar jak i stabilan, ali to je smeće od valute koje nema svijetlu budućnost. Ne mora se nitko samnom složiti, može samo pričekati malo i gledati što slijedi.

8 Likeova