Kako odabrati ime sajta?

Bila je jednom tema, gdje su dosta iskusni članovi pričali o ovome, nažalost sad je ne mogu pronaći. Bila je priča od biranju imena sajta koliko treba imati mjesečnih pretraživanja, kako provjeriti konkurenciju i slično. Naravno cilj je da stranica dođe na što bolju poziciju na googleu i da ima malu konkurenciju, a opet velik broj pretraživanja. Nalazim prilično dobre upite sa malom konkurencijom, ali opet neznam da li je to dovoljan broj korisnika koji pretražuju mjesečno da bi se uzela neka kinta :slight_smile:

Ja ne uzimam nista sto u google planneru ima ispod 50-60 tisuca pretraga. Medjutim, na pojmovima koji recimo imaju 2 tisuce pretraga, a visoka je cijena klika (cca 2-3 €), mozes zaraditi vise nego na pojmu koji ima milion pretraga mjesecno, a cijena klika je jedan cent.

imati ključnu riječ u nazivu domene nije na odmet ali konkretno to nije od velike vaznosti za SEO, dobar SEO = kvalitetan sadržaj i od toga (pored backlinkova) zavisi optimizacija sajta i tvoja pozicija na tražilici, a što se tiče analize konkurencije to može provjeriti po kvaliteti njihovog sadržaja i broja backlinkova (kvalitet više nego kvantitet)