Kako otkriti IP adresu korisnika koji namjerno pravi klikove?

Pozdrav imam problem na stranici neko mi pravi namjerno klikove na oglase koje adsens nakon odredjenog vremena odbije da li postoji neko resenje da blokiram korisnika kako pronaci odakle dolaze klikovi? Hvala

Javi se pm, jedan kolega je imao problem isti, uglavnom se da riješiti

Ok pisao sam vam privatnu poruku

Ako moze i javno, korisno za sve :slight_smile:

Nije ni meni stio dati kompletan savijet ne radi covjek sa ljudima sa TK, jasno mi je da neko ima nesto sa pojedincima ne mozes sve ljude svrstavat u istu kosnicu al eto nema veze hvala mu opet.

možda se može naći scripta da reklame staviš u div i da taj div sakriješ nakon 3 klika na taj div

Momak ima autizam …

Ovo je jako škakljiva tema. Google ti neće dozvoliti da na bilo koji način manipuliraš oglasima, a također i da radiš bilo kakvo praćenje klikova. Znači šansa da budeš penaliziran zbog toga je ista ili čak i veća nego zbog lažnih klikova.

Ovo je mali komadić JS koda s kojim možeš pročitati korisnikovu IP adresu:

(function($) {
    $.get('https://www.cloudflare.com/cdn-cgi/trace',
        function(data) {
            ipAdresa = data.match(/ip=(.*)/g).toString().replace('ip=', '') || '';

            if (ipAdresa) {
                // Spremi IP adresu...
            }
        })
})(jQuery);

(jQuery implementacija. Ako ne koristiš jQuery onda pogledaj fetch)

E sad, pretpostavljam da koristiš Google Analytics. I znam da Google Analytics prikazuje AdSense izvještaje (kad su povezani). Ako ima neki iskusniji analitilčar da kaže da li možemo na bilo koji način poslati IP adresu korisnika u GA (bilo da je prilagođena dimenzija, mjerni podatak, događaj…) i da se onda napravi izvještaj u koji bi se povukla ta varijabla skupa s klikovima na oglase?

I to ne bi bila idealna opcija, možda i zbog GDPR-a ali prije svega što vjerovatno nema statičnu IP adresu ili je može lako zaobići, ali bi možda kroz neko vrijeme primjetio neki uzorak koji se ponavlja i na osnovu njega bi mogao spriječit ispisivanje oglasa za tog korisnika (to bi bila faza dva, spriječiti učitavanje oglasa umjesto sakrivanja oglasa jer je sakrivanje u većini slučajeva kažnjivo)

zabranjeno je mijenjati kôd … nije zabranjeno staviti kôd u div tagove … ja mislim

Točno, ali opet ostaje problem kako mjeriti klikove. Pošto se oglas učitava u iframeu s neke Googleove domene, ne možeš dodat listenere da osluškuju klik. Ono što sam vidio da ljudi predlažu je da preko tog iframea kreiraš nevidljivi div (visibility: hidden, ne display: none) pa onda na njega staviš click event, al to je prerizično. Koliko sam ja vidio da Google automatski dodaje div oko iframea, a sam iframe ima atribut data-google-container-id pa bi se oglase moglo pobrisat ovako:

$('iframe[data-google-container-id]').each(function() {
    $(this).parent().remove();
})

Ali opet ostaje problem kako detektirat klikove jer fora s click/focus eventom ne funkcionira:

$(document).on('click', 'iframe[data-google-container-id]', function(event) {
    // Ne radi
})

Mislim da je brisanje OK za korisnike koji kad se oglas učita kliknu X puta, ali ako taj korisnik uradi refresh stranice i oglasi mu se učitaju pa ih onda pobrišemo prije klika, mislim da je taj dio kažnjiv.

Zasto ne uzemete kod od onih “kliknite da oglas da pristupite sajtu” kod njih to detektovanje radi.

Jednostavno VPN blocker?

Da li si razmišljao da skineš reklame sa sajta na dan-dva i postaviš "Fejk reklame SS adsensove reklame " vodiš ih na neki link koji ćeš pratiti, te vidjeti koji IP adrese koje dolaze na njega banuješ ga i hajd dalje :smiley: Naravno i VPN blocker instalirati :smiley: