Kako podesiti OBS da prikazuje ime pjesme?

Pozdrav.

Treba mi pomoc kod podesavanja OBS-a. Radi se o strimovanju videa na YouTube. U pitanju je muzicki video sa 50 pjesama. U sources sam dodao video koji ide u loop a playlistu sa muzikom sam napravio pomocu “VLC video source” i to izgleda ovako:

Htio bih da se na videu vidi naziv pjesme koja ide u tom momentu. Probao sam sve moguce tutorijale koje sam nasao na google ali nisam uspio podesiti.

Hvala unaprijed na odgovorima.

To moras u notepad napraviti listu pesama sa imenima i onda preko m3u to odraditi.

1 Like

Hvala na odgovoru.
Na kraju sam uspio na neki drugi nacin.

Nije moja tema i nisam u tome, ali bilo bi lijepo da onda i napises kako si uspio radi drugih kojima ce mozda pomoci.

1 Like

Prvo sam pokusao podesiti da sve ide iz OBS-a, to nisam uspio.
Trenetno mi iz OBS-a ide video a muzika ide sa VLC playera, znaci OBS zvuk kupi sa desktopa, i to izgleda ovako

Da bi se na ovaj nacin podesio OBS da prikazuje naziv pjesme potrebno je sledece:

1. Instalirati VLC player i VLC Now Palying plugin. Link za plugin Now Playing in Texts - addons.videolan.org
  2. Nakon downloada raspakovati .rar i file “Now Playing in Texts.lua” premjestiti u ProgramFiles\VideoLAN\VLC\lua\extensions
    Restartovati VLC Player. Nakon restarta u C:\Users\AppData\Roaming\vlc ce se pojaviti fajlovi pomocu koji poslije mozete birati sta ce se uz ime pjesme prikazivati.

slika 2

1. Pokrenuti VLC Player i pod View ukljuciti opciju Now Playing in Text
  2. Pokrenuti OBS i pod Source dodati Text (Text GDI+)
  3. U podesavanjima Text GDI+ ukljuciti opciju Read From File i odabrati jedan od fajlova sa slike.
    OBS bi nakon ovoga trebao prikazivati ime pjesme ili koja ide u tom momentu.

Ja sam imao problem da mi je uz naziv pjesme bila i ekstenzija .mp3. To sam rijesio tako sto sam na VLC playlisti podesio svaku pjesmu posebno. Desni klik na pjesmu, Information, tu treba obrisati .mp3

Nadam se da ce nekom biti od pomoci.

5 Likeova

E to je već poso haha. Svaka čast :smiley:

1 Like

A kako strimujes 24h i non stop radi laptop ili preko neke platforme za strim?

@Cupic VPS tu rešava stvar.

1 Like

Nisam nikad koristio platforme za stream. Koristim Dell desktop racunare. Strimujem jos od 2018. god. i nije bilo nikakfih problema, (racunari se nisu kvarili) sem kad nestane struje. Zato jedan video koji mi je bas bitan i koji ne bi trebao prekinuti, strimujem sa servera koji sam zakupio.

3 Likeova

Jel ima negde tutorijal kako se to namesti da se strimuje preko servera?

Server ti je kao racunar. Instaliras potrebne softvere i strimujes. Naravno potrebno je da od operatera dobijes pristup serveru.