Kako popuniti obrazac W-8BEN-E za pravna lica?

Pozdrav raja,

Ako neko ima iskustva sa popunjavanjem W-8BEN-E obrasca za pravna lica, ima 8 stranica nisam siguran kako pravilno popuniti bio bih jako zahvalan da mi pomogne. Nije W-8BEN za fizicka lica nego ovaj drugi sto se popunjava za firme.

Ispuni na ime tko je direktor tvrtke (pravne osobe) i sve Ok. To je jedini način a da ti sve štima i da dobiješ od adsense-a da je sve Ok. Tako sam napravio prije nekih cca. godinu dana i sve Ok. Njima je samo bitno da nekog navedeš i tu osobu, za lovu koju skidaju za preglede iz USA i uplaćuju u njihov državni proračun, imaju zavedenog. Birokracija i ništa više.

Pa ne moze tako u mom slucaju, ne znam kako prolazi kod Google ne radim sa adsense, ali meni traze da je pravno lice navedeno u obrascu koje prima uplate od partnera iz USA.

Jel tebi skidaju 30% bez obzira sto si popunio obrazac jer Hrvatska nema ugovor sa USA o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja?

da, skidaju (ne znam koji postotak) od prometa iz USA. Direktor tvrtke je naveden i ima čak mogućnost povrata poreza u USA ali ja to za sad ne znam kako uopće zatražiti. Koliko se sjećam, nikako nismo uspjeli kao firma to učiniti već kao fizička osoba. A generalno je isto, mislim isti postotak, zato kažem… Uglavnom, ne znam kako je drugdje ali kod adsense-a je bitno da to riješiš kao pravna ili fizička osoba. U Hr poreznoj je svejedno ionako, njima isto jer ionako dobivaju. Ja sam izračunao da je to mjesečno nama oko 70 USD manje nego bi dobili inače. Nije neka lova ali nije niti premalo kad pomnožiš s 12.