Kako postati bogat :)

Nisam se mogao suzdržati da priupitam nešto o ovome, jel itko pročitao ovo navedeno na ovome linku:
Isto tako da li je itko kupio knjigu, te koja su Vaša mišljenja o tome?!?!

Nisam kupio, neću kupiti. Mišljenje je da je prepisivanjem svjetskih knjiga Frlan napisao ok knjigu za nekog tko već ima viška novca pa će nakon nekih savjeta s njim bolje raspolagati, ali je beskorisna za prosječne hrv. korisnike koji nemaju viška novca.

[quote=“Borg”]Nisam se mogao suzdržati da priupitam nešto o ovome, jel itko pročitao ovo navedeno na ovome linku:
Isto tako da li je itko kupio knjigu, te koja su Vaša mišljenja o tome?!?![/quote]

Recikliranje recikliranih stvari koje većina na ovom forumu vjerujem da zna samo su možda malo jasnije i preciznije rečene (napisane).

Nisam pročitao ništa od dotičnog ali vjerujem da je fora “postao sam bogat jer sam glupanima prodavao knjigu kako da postanu bogati”.

Pročitao sam obje njegove knjige, prva ti govori kako da ne trošiš previše i kako izbjeći porez na glupost, a druga ti objašnjava kako taj ušteđeni novac dobro uložiti kako bi u budućnosti dobivao još više novca te tako postao bogat. Gle, knjige jesu reciklirani Kiyosaki, ali su dobro štivo.

Novac sto posto neće biti bačen, iako ti ga je bolje utrošiti u Kiyosaki - Bogati otac, siromašni otac (u Algoritmu ti je 100 kn), a na tebi kasnije ostaje hoćeš li mjenjati svoje navike.

Hendlanje financija je kao održavanje dijete, na tebi je izbor hoćeš li se žrtvovati, ne kupovati skupo i na kartice i taj novac žrtvovati u dionice, nekretnine ili vlastiti biznis ili ćeš nastaviti razvratno trošiti novac i onda govoriti da su svi drugi krivi?

Uglavnom, ako ćeš krenuti s planiranjem budžeta i investiranjem, onda bi ti bolje štivo bilo “inteligentni investitor” by Benjamin Graham. Knjiga je skuplja od ostalih, teža za progutat, ali sadrži svo današnje znanje o ulaganju u dionice. Ta knjiga nije scam, napisao ju je daaavno jedan od najboljih investitora, a HR izdanje su komentirali Buffet i Orsag (moj prof iz posl. financija na efzg-u)…

BTW: Ja sam davno napisao post o pasivnim dohotcima i prilagodio priču web developerima, pa tko voli…

http://www.webasticno.com/zarada/neka-vas-novac-radi-za-vas-pasivni-dohodak/

Ostavite me u bilo kojem hrvatskom gradu ili mjestu, uzmite mi novčanik, ostavite mi 500 kuna i kopiju Kako postati bogat u Hrvatskoj i u roku od 2 godine ponovno ću biti milijunaš

Tolko ce mu valjda trebat ak bude maksimalno dezorijentiran i pjeske do gospica natrag. :slight_smile:

No anway,

http://adsense-secrets.com/

lala pa

http://www.wsosecrets.com/

la la la.

Tri su stvari tocne:

a) lik je ful of shit. Super su mi inace svi koji si sami smisle titule: Serijski poduzetnik, SEO expert, ovo ono. Money management bi trebao biti dio svacijeg karaktera ili nagona za prezivljavanjem. Isto kao i bar osnovni poduzetni duh.
b) hebiga sjetio se dovest ovo u HR i to u pravo vrijeme na pravi nacin. Treba mu na tom zavidit.
c) Sve to je scam, jer ako imas nes s cim ces napravit milijun, zasto prodavat za 100-200 kn, a naplacuje zapravo manjak razmisljanja prosjecnog panicnog end usera. A vrijednost “informacija” je ne puno veca od onih koje cujete na wc-u u vikend izlascima od pijanih sugovornika.

Kako zaraditi 20.000 kn? Sparajte 24 mjeseca po 800 i nesto kn.
Kako zaraditi milijun? Jos lakse, sparajte XYZ mjeseci po XYZ kn.

Istina je da je lik egoist i pretjeruje u mogućnostima…

…ali se ne svodi na “šparanje”. Ljudi danas previše vjeruju bankama (što nije loše jer banke imaju garanciju države te tako štednja neće propasti). Ali veliki problem štednje u bankama je to što prihodi od kamata jedva pokrivaju inflaciju. Stvar je u tome da se investira u pasivne dohotke koje donose dobre prinose, a usput su predvidljivi u srednjem i dugom roku zbog špekulacija.

Ovakvo financijsko obrazovanje je krajnje nužno (ja bi ga stavio u osnovne škole umjesto kemije i fizike) jer Hrvati štede cijeli jedan državni proračun u bankama (gdje su niski prihodi), a u dionice ulažu samo kada vlada hype (što je zapravo najgore vrijeme za ulaganje).

Kao student ekonomije s završenom ekonomskom školom potvrđujem da ovo nije scam, ovo je bolesno pojednostavljeni copy/paste/translate, ali nije scam. Svi predmeti koje smo ikad imali, a tiču se štednje u nekom smislu (od makroekonomije do financijske matematike i poslovnih financija), govore o tome kako od određene količine novca, koja stoji sa strane, stvoriti još veću hrpu novca…

Slazemo se, zaboravio sam reci mozda onak da i ja mislim kako je to sve vrlo pozitivno, odnosno, citav pasivan prihod, mudro stavljanje novca u ulogu “radnika”, promisljeno i oprezno, however, i dalje je to forma scama u slucaju tih knjizica jer radi false marketing.
Same napuhane konstrukcije koje rabi pri prodaji ce pojedinca zaludit s idejom da je stvarno moguce s ne znam, vrlo malo kuna napraviti vrlo brzo vrlo puno kuna.

Dunno, ja sam izvodio svasta so far po netu, moram rec nije mi ni BH strana stvar, al bar nisam uzimao lakovjernicima s njihovih racuna. Zadnjih par linija koje je trnac napisao, eto, spadam u ovu skupinu misljenika o ovom poslu koje taj lik (za kojeg NIKAD cuo nisam prije prve knjige) radi.

Cisto, my 2 cents.

A istina, lik ima potrebu da proda priču onima koji je ne žele čuti pa preuveličava činjenice.

Mogu reći da je tip ■■■■■■ bahat, jednom me zvao na mobitel i prvo mi je svašta izgovorio da bi mi onda objasnio o čemu se radi. Kad mi je objasnio onda mi je rekao da se vidimo na sudu ako ne uklonim link istog trena.

Radilo se o tome da je neki forumaš postavio link za download te knjige na forum koji zapravo i nije bio moj al su bili moj podaci na whois-u jer ih novi vlasnik nije promjenio.

ma sve to isto sranje, preporodi, gurui, tajne zivota, sudac i ostali turbo bogatasi koji vam prodaju svoju tajnu biznisa za $49…

Nek stave masku, neki kazu da im je tak lakse…krast…

:ljuger:

Ja još nisam vidio neki case study u kojem se vidi da su ljudi koji su procitali neku knjigu “Kako postati bogat” postali bogati.

Problem je u tome što ljudi očekuju da će ta knjiga (kao i ostale) biti početak i kraj njihova puta ka bogatstvu. Kao da su kupili uvezan svezanj novčanica koji se respawna kako ih otkidaš.

No većinom ljudi kupe knjigu, vide da moraju nešto raditi, krenu tim putem, brzo odustanu, bace knjigu jer ih podsjeća na njihov fail ili nađu hrpu razloga zašto knjiga ne funkcionira na njima.

Pa rekao sam da je ovo kao jedna od onih dobrih dijetnih knjiga (koje imaju smisla). Teško se odreći grickalica uz filmove, coca cole, čokolade, slatkiša itd… U teretanu se krene jednom, u vrh glave dva puta i onda odustane. Isto tako s financijama. Štedit će se tjedan dana, ali kasnije se svi vraćamo na staro…

Razlog tomu je što smo pizduni, ako ne vidimo poslijedice odmah (a kilogrami se ne tope u prvih dva tjedna, a prve dividende su jaaako niske) onda odustajemo. Nitko ne voli žrtvu, ali volimo prečace, volimo kukati, kriviti druge i tražiti izlike. Zato i svi završimo u toj kolotečini jer ne shvaćamo da ako nešto ne zahtjeva veliku žrtvu onda ni cilj nije vrijedan. A pošto svi imamo tako visoko mišljenje o sebi, objašnjavamo si da nismo mi krivi zato što se nismo sposobni žrtvovati…

A to Frlan shvaća i zato umjesto realnih postotaka (od npr. 8-9%) koristi one nerealne i rizične (15-20%). On vas želi zagrijati kako biste kupili njegovu knjigu…

Sve ovo funkcionira, ali je potrebno žrtvovati se, a ljudi se nisu spremni žrtovati, zato jako malo ljudi ima pločice na trbuhu i dobar biceps i jako malo nas ne mora dizati kredu za auto…

Znaci knjiga je u principu besmislena. Ne postoje ljudi koji ce se odreci svega kako bi jednog dana bili nazovimo to bogati. Ako takvih pojedinaca i ima, njima nije potrebna ova knjiga da to ucine.

Ako zanemarimo igre na srecu, postoji smao jedan nacin da postaneš bogat: zaradi puno novaca. Zar se o tome može napisati knjiga? Pa to stane u jedan tweet :slight_smile:

Nisam kupio prvu knjigu al je jesam pročitao (bio sam znatiželjan).

Znaci knjiga Financijski Preporod je dobra, ne govori o ničem nerealnom. Bit svega je štedjet a ako nemaš odakle štedjet onda nađi sebi dodatni posao i to je to. I mislim da bi se takve stvari kod nas trebale učit u školi. Zadnjih 11 godina živim u Švicarskoj i kad usporedim naš mentalitet i Švicarce jadna nam majka.
I također usmjerava čitatelje ka investicijskim fondovima. Te fondove pratim već 7 godina i nije ni to loša stvar.

Od druge knjige sam pročitao uvod a pročitat cu je i u cijelosti kad se pojavi negdje besplatno jer iz prve knjige sam naučio da ne bacam pare di ne moram :wink: . I tu mi se ne sviđa ta nekakva euforija “kao kupi knjigu i bogat si” iako mislim da ni tu ne prodaje neku “tajnu formulu uspjeha”. Koliko sam shvatio iz uvoda knjiga se bazira na tome da potakne čitača da dobru ideju pretvori u posao i jasno kaže da tu treba dosta truda.

To bi možda trebalo savjetovat svim onim koji dođu s velikim idejama.

Dobro jbga nismo se svi pametni rodili, jel, al mucni malo glavom i netreba ti nikakva knjiga da ti kaze od kud treba poceti…
Prvo sebe kao osobu obogati pa tek onda materijalno…
■■■■■ biznis koji nema uspona i padova, pa kako bih pobogu stekao iskustvo da nisam nailazio na hrpu zatvorena vrata? Sve je to zbalansirano, sam si moras tak slozit u glavi…

Hm. A da napisem knjigu? :ljuger:

@w00t
Hah, iskače mi tvoj tweet u kutu :slight_smile:

Ali pitanje je u tome kako zaraditi brdo novca i to na legalan i realan način. Uglavnom, kompliciranije je od mantre “nemoj trošit” i “više radi”. Postoje brojne cake koje ljudima nisu vidljive na prvi pogled, od nekih malih stvari, kao npr. kako legalno platiti manje poreza do kako učiniti to da novac radi za mene tj. kako stvoriti stabilne i dugoročne pasivne prihode…

Gle, najbolje ti je to pokazati na ovaj način:
1.) Ako zarađuješ 100.000 kuna godišnje radeći jedan posao na kraju 40-ogodišnjeg radnog vijeka si zaradio 4 milje kuna.
2.) Ako koristiš kredite i kartice onda si zaradio manje od 4 milijuna kuna ovisno o tome koliko si (ne)sposoban trošiti
3.) Ako ulažeš dio novca kojeg zarađuješ radom onda zarađuješ na kraju više od 4 milijuna kuna, a ta razlika može varirati od 0 do beskonačno ovisno o tome koliko uspješno:
-učiš o funkcioniranju fin. sustava
-žrtvuješ novac i vrijeme
-koristiš poluge
-nadzireš tržišne cikluse
-hendlaš rizik
!!! Uglavnom, bitno je znati koristiti alate kojima se možeš obogatiti.

Reći da ćeš biti bogat ako više zarađuješ je kao reći da ćeš imati bolji nogometni klub ako više utakmica dobivaš. Bitni su detalji!!!

[quote="’[NEMESIS"]]
Reći da ćeš biti bogat ako više zarađuješ je kao reći da ćeš imati bolji nogometni klub ako više utakmica dobivaš. Bitni su detalji!!![/quote]

Taman neki dan dobio ligu prvaka s Dinamom na fudbal menađeru, tako da ti ova zadnja ne stoji. :zub:

A kako si dobio sve te utakmice?

BTW: Lako je s Dinamom dobiti ligu prvaka, aj probaj s Hajdukom ak si faca :)))

Nisam davao otkaz trenerima svaka 2mjeseca :smije:

Uf…ne smijem s Hajdukom…vjera mi zabranjuje.

Ma sve to stoji…eto, sad bar ljudi znaju da ne treba placat knjige …pitajte tu i dobit ce te odgovor, naputke itd…

[quote="’[NEMESIS"]]A kako si dobio sve te utakmice?

BTW: Lako je s Dinamom dobiti ligu prvaka, aj probaj s Hajdukom ak si faca :)))[/quote]

LOL, probaj sa dinamom uopće nešto napraviti… Tamo se sve vrti oko mamića i para