Kako prebaciti "https" na "http"

Pozdrav sivma, greskom sam instalirao “https://” na jednom domacem adsense sajtu jos kada sam ga pravio, kako bih sada mogao da prebacim na “http” … Razlog sto bi prebaci je jer mi se kada ukucam https://imesajta.com ne ucitava css sajta ili sta vec, znaci ne ucitava se niti tema niti slike niti nista, samo tekst sto je na sajt… Evo primjer kako mi se ucitava kada ukucam https://imesajta.com… Dok kada ukucam samo imesajta.com sve radi normalno i bez problema, zato bih uklonio skorz hattps ako je to moguce sada?

Mislim da ces veci problem imati s posjetiocima kojima je u browser “spusten” tvoj https certifikat. Ti i kada vratis sve na http, svi koji su ti otvorili sajt kao https to ce i dalje njihov browser pokusavati!

Ako nemas puno posjetilaca ili ako ti je projekt u startu onda ok… taj css moras “forsirati” da radi kao https

Jel radis neki WordPress projekat ili svoj CMS?

Sajt je u wordpresu i samo kada sam ga instaliravo nisam gledao sta instaliravam, projekat je nov, i je poceo da dobija posjetu oko 30tak dnevno…

1 Like

Hvala, samo sto sam instalirao plugin i aktivirao, proradilo je :slight_smile:

1 Like

Imam i ja sličan problem, pa i par potpitanja. :blush:

  1. Služi li ovaj plugin i ako želimo imati samo https opciju? Pretpostavljam da tada nisu potrebne dodatne redirekcije u .htaccessu, ali jeli potrebno učiniti još nešto pa da nam se ikonica zeleni ovako kao na našem Forumu?
   ion
  1. Recimo da sve radi i da taj plugin stavim u root domene. Ali… u jednoj od poddomena imam forum. URL je tipa
   domena .com/forum/ Vjerojatno je za forum posebna priča?
  1. Što s websiteom koji nije WP? Npr. ArcadeBooster CMS?

Hvala svima. :o:

Ako imas https, a nemas zeleni “katančić” na svim stranicama (negdje radi, negdje ne), onda su vrlo vjerovatno negdje ostale slike s adresom http:// (npr. kada hot-linkate slike s drugih servera u neki tekst i sl.)

Vazi samo za root, u poddomeni na novom projektu novi https

Ako nemas WP, onda nemozes niti instalisati https !??! Ta nije https samo predvidjen za WP… onda moras naci nekog server admina ili vec da ti rucno podesi SSL

2 Likeova

Ma ne, naravno da je tako, nisam ni mislio drugačije. :blush:
Ako je to sa slikama razlog, to se sredi, znači, sada samo trebam napraviti redirekciju sa http na https zato jer mi na svim webovima postoje obje URL verzije, pa čak i na ovom forumu u poddomeni koji spominjem. :blush: Mislim da je bolje to napraviti tako nego koristiti plugin, sve da i on to može. Istina?

A samo na ArcadeBooster CMS-u mi se događa da web ne izgleda dobro kada ga se otvara sa https-om, kao na slici gore u prvom postu kolege Carla. :frowning: :o:

Taktika zec - upišeš ručno https u HTML kod templatea ili vec tamo gdje ti je CSS file ili vise njih :slight_smile:

To nije dovoljno dobro. Svejedno će otvarati obje verzije URL-a. :frowning:
Našao sam da treba ovaj kod staviti u .htaccess:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Izvor: Automatisches Umleiten von HTTP zu HTTPS | Hosting für Linux (cPanel) - GoDaddy Hilfe DE :o:

1 Like

Ispravno je tako kako sam napisao gore. :fu:
Testirao i radi OK. Čak mi svijetli zelena ikonica, i to jako svijetli. :smile: :o:

2 Likeova

Sada su mi se pojavili neki problemi sa ovim plugnom, svaku noc nakon ponoci dobijem po 3 maila kao da nesto nije uredu, kao da ce da istekne nesto sta li vec? Ima li neko ovaj plugin i ima li on problema, vec nedelju dana dobijam svaku noc po 3 maila.

brate mili poveži cloudflare https i završi problem