Kako pronaci vlastitu web stranicu na googlu?

Kada ukucam u google search link svoje stranice (www.worldofgsm.com.)izbaci mi je kao prvu ali ne pise ime moje stranice nego pise “Free mobile themes” iako moj sajt uopste nema veze sa temama za mobitel. Zanima me kako promjeniti to free mobile themes da pise world of gsm a i kada u google ukucam samo world of gsm moje stranice nema apsolutno nigdje cak ni na 10 stranici googla. Ako neko zna nek pomaze. Ako niste sta razumjeli pitajte…

Da bi našao sve što je Google indeksirao od tvoje stranice, te vidio kako prikazuje rezulate za tvoju stranicu, moraš u google upisati “site:imedomene.com”. U tvojem slučaju je to: “site:worldofgsm.com” (bez navodnika, naravno). Pogledaj što je Google indeksirao od tvoje stranice - gotovo ništa:

Preporučujem ti da prelistaš malo teme u kategoriji “SEO”:

Nakon toga, izguglaj još malo o tim stvarima, educiraj se o optimizaciji stranice za tražilice, također, prijavi svoju stranicu u Google Webmaster konzolu, educiraj se i tamo da vidiš gdje griješiš, koje greške Google prepoznaje, pretražuj kako ih ispraviti, a ako dođeš do nekog konkretnijeg pitanja, uvijek se možeš obratit na forumu.

1 Like

Najbolja opcija za WordPress seo je instalacija plugina Yoast seo.
Pogledaj video, sve je detaljno objašnjeno.

A što će tebi tu google pronaći? Sve što otvorim je “Nothin found”. Nemaš nikakvog sadržaja i naravno da te google nije indeksirao. Da li bi ti kupio ili čitao prazan časopis? Stavi sadržaj, pa onda po određenom pojmu moraš biti bolji od konkurencije u SEO-u da bi bio na što boljoj poziciji.

Uglavnom, dok ne staviš sadržaj badava ti SEO plugin ili prijave na search konzolu.

Korisnik Dzenis je tek kupio domenu, ne treba odmah oštro. Ni on ne zna bili pisao o igrama ili o filmovima :wink::wink:

ll

Svakoga dana pojavljuje se veliki broj novih sajtova, koji se naročito u početku dosta menjaju i zato nejasni su pretraživačima. Znači da bi Google ozbiljno shvatio sajt treba vremena.
Bitno je obrisati sve ostatke od teme, nepotrebne slike, linkove, upise i sl., jer botovi vide i ono što nije prikazano na sajtu.

NE, potrebno je da kada kupiš temu, i ideš postavljati to, pobrinuti se da ti wordpress nije postavljen za indeksiranje.

Ili napravi si neki robots.txt sa sadržajem:
User-Agent: *
Disallow:/

svaki put kad radiš, kada stranica je na netu no nije gotova, držiš ga gore.
Kad sve super, sve si složio tek onda pusti.

Ovako ti je pokupioneki dio teme i sad treba to riješavati.

Bolje spriječiti nego liječiti, upload fajla minuta, a ispravak ovog par sati ili dana kako imaš sreće.

1 Like

Zasto si postavio ovako javno njegove podatke ?

Svakako su javni. (20 oni dkasldaskldklaslasdklasdkla)

Valjda imam i ja pravo komentarisat kao vlasnik sajta hahah :smiley: ja sam robots.txt dokumnet ubacio u file menage sa podacima
user-agnet
disallow
i ono sitemap i ono drugo sitemap te sam stranicu na google verifikovo i kada kucam site:www.worldofgsm.com pronadje je regularno te sam se bozabavio SEO-m ali me zanima zasto idalje stoji Free mobile teme ? jer nasa je stanica takodje povezana sa websitebuilderom dali je caka u tome ?
plus ako se ne varam to indeksiranja se wrsi prek wordpresa dole u setingsima ispravi te me ako grijesim

Hvala ,
P.S jeb* podatke hoce neko pin peypola hahahha

Što želiš reći @dzeno1 jeli da ste ti i @Zig_Zag ista osoba? :frowning:
Reci koji ćemo account zatvoriti?
U suprotnom zatvaraju se oba. :blush: :o:

1 Like

Ne ja sam suvlasnik sajta mi cinimo tim ne tako savrseni programeri koji pokusavaju napavit svoj sajt ,ali nam ne ide bas najbolje ? idalje mi nije jasno kako da promjenim to free mobile teme :confused:

Nope, nismo ista osoba hahahhaha ali da problema imamo - imamo. Stranicu kao stranicu smo zavrsili i visual side stranice je zavrsen ali imamo tih unutarnjih problema tacnije sa googlom i pronalazenjem stranice tj samo je to ostalo . Ako neko ima ko se razumije u to a ima vremena bar malo molimo pomozite hahahahha…

Dodaš na wmt , napravis sitemap, i cekas da je indexiraju a to provjeravas, site:worldofgsm.com :smiley:

Jel ovo neka zezancija? Jedan od vas piše da vi činite tim ne tako savršenih programera (?!?!), pa onda neki Free mobile teme (???), pa di ti je to??? I onda kad sad odem na worldofgsm, a tamo komentar admina “jebem li ti sve” i Twenty Seventeen tema.

Kakav ste vi to tim programera?

4 Likeova

Kvalitet foruma sve više opada jer je lekše pitati na forumu nego Googlati i učiti.
Neko će već odgovoriti.

1 Like