Tržište je primarno US. Zna se zašto:
Raptive RPM je pred kraj godine bio i preko $40. Mediavine je dosta slabiji u auto branši. Kolega je u to vrijeme (prije HCU) imao sajt o Toyoti i s affiliateom, reklamama i par usluga uredno imao RPM preko €100 sa 300k posjeta.
Što se tiče informacija, svaki topic pokušavam pokriti do kraja. Ako to ima smisla, naravno.
Npr. prije mi jedan od najposjećenijih postova bio za keyword xxxxx bluetooth not working (samo taj keyword je zarađivao više od 50€ mjesečno).
U glavnom postu navedem mogućnosti zbog kojih bluetooth može ne raditi i dok pišem automatski imam ideje za nove postove. Tako u glavnom postu objasnim da jedan od problema može biti kompatiblinost AVRCP-a na mobitelu sa SW u autu. Tu objasnim u kratko i stavim link na post koji detaljno objašnjava kako taj problem otkloniti. U nekim drugim slučajevima to nema smisla.
Po meni, ovo nema nikakve veze s rangiranjem jer time on site nije ranking faktor. Ali ima veze jer će posjetitelj vidjeti više oglasa. I možda se pretplatiti na newsletter. I najvažnije, puno je lakše promovirati takvu stranicu.
Za pogo-sticking nisam sto posto siguran. Google ga može nadzirati samo preko Chroma (manje od 40% udjela u browserima). Netko možda želi istražiti više opcija? Ili pročitati više mišljenja? Netko je možda slabije obrazovan pa ne može shvatiti složenije koncepte? Ja kad nešto istražujem otvorim si 20 tabova pa onda idem jedan po jedan. I znam da puno ljudi radi isto. Uglavnom, pokušao sam ovo testirati na svoje tri web stranice koje su po svim parametrima gotovo identične, kupljene u isto vrijeme, bez linkova, ali nisam došao do konkretnog zaključka.
Na jednoj stranici sam objavio post koji je gotovo nečitljiv, nema nikakve veze s ničime i samo sam ubacio keyword u naslov, url i nekoliko puta u tekst. Nije lorem ipsum, ali nije ni daleko. Na drugoj stranici sam objavio post za isti keyword i dao sve od sebe. Na trećoj chat GPT s naredbom napiši članak za ovaj keyword. Na ovaj najgluplji sam poslao pet backlinkova sa svojih stranica. U periodu od šest mjeseci taj je bio najbolji, pozicije od 1-3. Najgori je bio onaj za koji sam se najviše potrudio. Chat GPT je i danas na prvoj stranici, mislim da je pozicija 3 ili tako nešto. Prvi sajt sam ubio tako da sam objavio 100 postova od jednom i Google ga je pobrisao iz SERP-a.
Keyword je “harley pan america 1250 problems”
Stranica je carlyharley com
No, problem s kojim se borim nije kako dobiti promet, nego kako preživjeti barem nekoliko updejta, po mogućnosti svaki. Mislim da bi Entity SEO mogao biti rješenje, iako mi se sve više čini da je to pogrešan naziv.