Kako rješavate temp file kod upload-a?

Situacija je sljedeća, korisnik odabire file-e za upload…i čim ih odabere, upload kreće (nema čekanja da on potvrdi upload).

Dok se file-ovi uploadaju, korisnik ispunjava ostali dio forme.

E sad, uploadane fileove treba voditi kao privremene prije nego korisnik potvrdi ostatak forme. Kako se to najelegantnije može rješiti?

Znači, ako korisnik klikne “spremi” na kraju forme, onda uploadani file treba trajno zadržat. …a ako korisnik nikad ne klikne “spremi”, uploadani file treba nestati nakon određenog vremena sa servera. Any suggest?

Što te muči?

Koristiš mapu za privremene datoteke, koristiš PHP funkciju filemtime() kako bi dobio datum kada je datoteka napravljena, i radiš cron job koliko često ti treba, primjerice ako je prošlo 7 dana otkako je datoteka napravljena - obriši ju. Ako je korisnik kliknuo na gumb “Spremi”, datoteka se neće nalaziti u toj mapi za privremene datoteke.

Inače pazi ako ti je Windows server jer filemtime() ne radi baš najbolje, imaš dolje na linku objašnjenje.

Pogledaj:

Pa šta ja znam što me muči…možda neopravdane stavke.

Neznam zašto taj pristup nisam bolje sagledao, na prvu mi se činilo da je to suvišno dodatno kopiranje file-a, a sad kad malo razmislim…tu se vjerovatno radi samo o adresiranju file-a na novu lokaciju, ak je tak, onda je to to!

Koristiš PHP rename() funkciju da bi premjestio datoteku, nikako kopirati datoteku na novo mjesto pa brisati staru datoteku. Zašto bi trošio resurse kada ne moraš?

Naravno da nebi trošio resurse, zato sam i zaobišao ovu metodu jer sam imao krivu pretpostavku da se tu radi o kopiranju file-a.

Rename je to što mi treba! tnx