Kako se u Wordu traži dupli sadržaj?

Jel netko zna kako se u Wordu traži dupli sadržaj, ako je to moguće?

Treba mi neka naredba (ako postoji) da mi označi sav dupli sadrži koji predstvlja jednu “riječ”, tj. jedan unos. Znači da ne upisujem što točno tražim nego da samo zadam naredbu da mi napravi highlight svih duplih unosa, ali da se to odnosi samo na odvojene unose. Kao npr. riječi koje se ponavljaju, ali da ne mora biti baš riječ nego da može biti i e-mail adresa ili bilo koji drugi ponovljeni unos koji je zaseban.

Ctrl+h, ako na to mislis?
Edit: ovo u excelu radi, ne znam za word, pa ako imas mogucnost da prebacis u excel i onda ctrl+h pa ti izlista Find all

Ima ta opcija i u wordu, i preko ctrl f, ali ne mogu dobiti da mi traži sve duple unose bez da ja upišem od čega točno duplikat da traži

Ako to nema u wordu mozes cini mi se na wordcounter net pastujes text i izbaci ti najspominjanije fraze od 1 od 2 i od 3 rijeci. Eto mozda pomogne.

1 Like

Nema word u sebi tu opciju. Tebi treba ovako nešto?

1 Like

Ma nekak sam se snašao, ali ipak nisam uspio ono što sam htio. Svejedno hvala.

notepad++ ?

Zalijepi tamo ctrl + f i ako trebaš zamijeniš nečim što tebi odgovara …

Mislim da neće ići … Kolegi treba broj pojavljivanja svake (ili odabranih ) riječi

Ma riješio sam na drugi način pa više nisam niti pokušavao. Uglavnom, trebala mi je naredba da mi označi ponavljanje unosa, ne nužno riječi. Dobar primjer bi bio npr. riječ kuća na kraju rečenice (“kuća.”, ovo pod navodnicima bez navodnika).

Znači, da mi označi sva mjesta gdje je u tekstu “kuća.”, ali bez da ja upišem da tražim baš “kuća.”, jer me zanima i gdje je više od jednom bilo koji unos. Idealno da još mogu odrediti da npr. taj unos sadrži određeni znak, npr. točku, pa da mi označi sve ponavljajuće unose koji sadrže i točku.

Nailazio sam na neke naredbe kroz wildcards, ali nigdje nisam pronašao baš ovo što je meni trebalo.

To ti se radi sa regularnim izrazima. Možeš s njima doslovice koju god logiku pretraživanja zadat… i text editori većinom imaju podrzano pretrazivanje sa regexima. …ili imaš online toolove za to.

Samo moraš poznavati regex sintaksu, ili zadat ovdje što točno tražiš pa da ti napišemo sintaksu koju trebaš. (Koju ćeš onda znati vjerovatno i sam modificirati za varijacije na temu)

Recimo sve riječi koje završavaju sa točkom su ti:
\b\w+ *\.

Mrvu™ kompleksnije od toga. (Kako sam razumio) zahtjev je koristiti lookaround assertion (specifično lookahead)

Sve ponovljene riječi.

Ponovljena specifična riječ.

Hvala obojici, mada još uvijek nije to ono što mi je trebalo, ili ne gledam dobro. Bubnuo sam jedan tekst za probu i nije mi baš dao željene rezultate. Nije to moje područje pa možda ne gledam dobro. Hvala svejedno

Nisam niti tipkao točnu sintaksu, jer nisi rekao očno što tražiš. Samo kažem da je regex alat koji ti treba…