Kako smanjiti Per Page Like (facebook)

Pozdrav,

interesiraju ciljani fanovi iz Hrvatske i Per Page Like me košta od 0.04 do 0,12 $
Čitao sam da po nekim metodama možeš skinuti cijenu, npr, da ne ograničavaš dobnu skupinu i sl.
Jel mi može netko dati savjet kako podesiti oglas da bi cijenu klika spustio na minimum i što sve utječe na cijenu ako isključimo oglašivače u istoj niši.

Hvala

Moj savjet ti je da se okaniš oglašavanja na fejsu za 50$ ćeš dobiti 100-200 like…
Gledao sam negdje video kako je covjek naveo bezvezni naziv stranice i ulozio 200-300$ te kad je dobio 400-500 like napisao je status zasto ste lajkovali najgluplju stranicu na fejsu, sto radite ovdje ? dobio je reach 5 je vidjelo ovu objavu… + fejsbuk ima problema sa tagiranjem odabrane drzave ubacuje ti ljude koji nisu iz hrv tj ubaci i iz bosne srbije… :slight_smile:

ja sam za 100$ dobio cca 1500 like i to su pravi fanovi. Ali postoji caka, moraš stalno biti u toku i kad naraste cijena ugasit oglas i raditi novi i tako cijelo vrijeme. Ne kužim na koji način oni to rangiraju i kako naplačuju. Postoji caka. Npr. jučer sam napravio uoglas i ponudili su mi 0.11$ po kliku, danas nešto promjenio i postavio drugu sliku i cijena klika je 0.06$ i to sad vozim dok opet ne dignu… malo zajebano :smiley:

Ne znam zašto bi itko ulagao u Facebook ‘likeove’ ikako… Evo zgubijumf je dobio 1500 ‘likeova’ za $100, ali tvoje objave će vidjeti možda 1-5% ljudi na stranici. Jedino ako je engagement baš dobar onda to raste. U principu, platio si $100 za 50 ‘likeova’. Ovi ostali su kao botovi, tu su al niti vide tvoje objave niti sudjeluju niti ništa.

To je jedini način da dobiješ ciljane ljude ili fanove za tvoj page. Ako postoji još koji način volio bi znati. E sad koliko se to isplati zavisi čime se baviš. Večina vas je ovdje radi google adsensa i radite fan page kako bi dovodili ljude na svoj web i da stisnu na oglas. Tada se to sigurno ne isplati. Ali ako nešto prodaješ npr. pripravke za BodyBuilding i imaš zaradu 10-15$ po prodanom artiklu onda ti se isplati. Na početku imaš ulaganja, kasnije više nije potrebno ulagati jer đabe dobivaš fanove na preporuku postojećih.

Ne mora da znači druže :slight_smile:

Fejsbuk radi na tome da imaš unikatne postove i da ne spamuješ.

Imam stranicu 80K fanova 30K Aktivnost

Postavim 2-3-4 posta dnevno :slight_smile:
Iz dana u dan stranica sve više i više raste, svaki dan dobijem 200-300 like :slight_smile:

Facebook više nema smisla za reklame, znači “skupljanje” lajkova na stranicama plaćanjem nema potrebe, samo bacanje novca. Znači, preporuka je ne bacati novac na facebook :slight_smile:

Kako ko druže evo vidi moj reach. http://prntscr.com/3houvj To dole posljednje je link pogledaj reach :wink:

I koliko klikova na link si dobio? Sa stranice od 80 K fanova.

Pa nije neki engagement, jeli pratiš koliko klikova na link dobivaš (bit.ly il nekako drugačije)? Jel imaš web stranicu i ako pratiš odakle ti dolaze posjetitelji, morao si doživjeti pad posjete sa Facebooka. Svi su to doživjeli. Facebook je ubio sa ovim novim algoritmom, ako ne platiš - nema te nigdje.

U porast fanova se ne isplati ulagati, jer ionako oni ne vide tvoje objave. U jednokratne oglase se opet ne isplati ulagati jer ispadne ‘skuplja pita već tepsija’, više platiš oglas nego što zaradiš od tih posjetitelja. Kao što netko reče gore, isplati se jedino ako radiš neku prodaju imaš dobru zaradu po prodanom artiklu. A i to je jako nategnuto jer moraš imati super konverziju.

Na kraju priče - u Facebook se ne isplati ulagati.

U Facebook Ads se isplati ulagati još samo trgovinama i to pod uvjetom da se na objave ubacuje samo tekst ili uploaduju slike jer čim se u objavu ubaci bilo kakav link Facebook znatno umanjuje posjete, naročito kada se radi o konkurentnim stranicama kao što su YouTube i sl.

Jednostavno Facebook pokušava da zaustavi bilo kakvo napuštanje njihove mreže i da sve većim investicijama očajnih ulagača zarade što više love i to je njihova politika. Lično mi se smučila ta društvena mreža jer je dosta kvalitetnih web stranica propalo radi iste, dok su se sa druge strane preko tog istog FB-a proslavili neki morbidni news i fun portali čiji su vlasnici spamali fanove na svojim fb stranicama sve dok su nedavno umanjili reach na sve objave kroz svoje algoritme.

1 Like

Druze gore sam ti iznad objasnio :slight_smile:

Fejs radi na tome da ima sto manje spamerskih stranica i zele kvalitetan sadrzaj… Imam 20 fb stranica od tih 20 3 su dobre a ove ostale su nula. Razlog, na ove 3 stranice postavljam par objava dnevno ( video klipova) od pocetka sam sa njima tako poceo i u takav sam sistem pao da ne spamam, dok ove ostale stranice imam svakih 30 minuta post i to ista slika na svim ostalim stranicama…
Evo vam moj jedan savjet radi 100% barem kod mene ( Moje stranice su 100k+) Pustite stranicu neka padne aktivnost na minimum i onda krenite sa radom od 3-4 posta dnevno, sada VIDEO KLIPOVI dobiju najveci reach, provjereno 100% :slight_smile:

1 Like

Što kažete na ovakve stranice ebay-ce. Čini se da ova zgodna pica dobru lovu mlati https://www.facebook.com/saptac.cipelama :smiley:

Ja sam uspio spustiti cijenu na 0.03$ za 1 lajk. Ciljana dobna skupina mi je bila: gradani RH, od16 do 35god, i povezane stranice su bile svasta nesto u vezi iphonea. S obzirom da stranicu koristim za prodaju iphone maskica, zadovoljan sam rezultatima.

1 Like

I meni se pokazalo takva dobna granica ok, Sad sam na 0,06$. Mada mi nema logike, ako više ograničavaš trebala bi cijena biti veća, al dobro,

Ima logike octio je da nisi dobro ogranicio :smiley:

Znači da si ciljao publiku koju to ne zanima. A isto tako malo googlaj oglašavanje pa ćeš vidjeti koji su ti faktori najbitniji za oglašavanje. 50% je to slika oglasa, zato što više mjenjaj slike i ćim vidiš da ti ide iznad centa po kliku stopiraj i kreći s novima, ja sam na taj način doša do cijene da sam znao za jedan cent dobivati 3 lajka. U slučaju da imaš 10-ak različitih slika i da vidiš da se ništa ne poboljšava, onda kreni mjenjati ciljane skupine. Targertiraj ih bolje, sve je u broju klikova na oglase. Moraš postići što više klikova. Malo istraži forume strane koji se bave affilate, je da se svi bolji plačaju od 100-200 dolara, ali kada odeš tamo nađeš tonu dobrog materijala.

1 Like

Da, najvaznije je odabrati dobru sliku i sto bolje odrediti ciljanu skupinu. Tu puno pomaze ona opcija gdje se upisu facebook stranice koje su korisnici lajkali pa samo njima prikazuje…

Ako neko nema velike stranice gdje zeli da se sponzoriše može se meni javiti imam velike stranice :slight_smile: Da i ako je nekome potrebno sponzorisanje na stranos stranici 280k fanova moze se meni javiti :slight_smile:
I da znate sto veca stranica veci je ucinak reklama :slight_smile: