Kako ste vi poceli

Zanima me kako i kada ste poceli s programiranjem web stranica? Npr. ja imam 14 godina i neznam od kud bi poceo znam raditi s wp, joomla al da budemo iskreni svako s malo poznavanja engleskog to moze… Eto moje je pitanje moze li me netko usmjeriti gdje poceti, kako?

Ovo je početak HTML Tutorial

Pa ne bi se složio s tobom @pero035 ! Znati instalirati CMS i poznavati većinu njegovih mogućnosti i suštinu rada, je ogromna razlika.
Ja sam počeo s besplatnim hostingom i statičnom HTML stranicom, gotovim Java scriptama, i sjećam se da me oduševilo ‘trčanje’ slova i slika preko marquee html taga.

Tutorials

… uzivaj : )

Ima ona pjesma od TBF koja dobro kaže. Učiti, učiti, učiti i samo tako možeš razlučiti.

Ja ću ti reći kako san ja počeja i to nije prvi put da to iznosim na ovom forumu.
Želija san se predstaviti prijateljici koja me nije poznavala, a glupo mi je bilo slati slike i životopis mejlom. Odluka je bila -stranica. I napravim ja prvu stranicu, moju osobnu, pozadina navy, linkovi gold bez hovera, slike životopis i kontakt. Prijateljica je bila zadovoljna. Natavno izradi je prethodilo čitanje tutoriala HTML-a. Stranice od samog početka pišem ručno u text editoru. Tako je i danas. Stranicu sam postavio na free host u sklopu internet računa kod tadašnjeg HT neta. Danas je to njemačka firma. Kako sam kod drugih stranica viđao brojače, a pojima nisam imao kako ga staviti pitam mejlom Višnju (ex-vlasnica ovog foruma) kako to napraviti. Uputila me na forum. I dobijem ja na forumu kvalitetan odgovor. Tako mi je stranica dobila brojač. Predstavim ja stranicu na forumu, a ono urnebes. Ismijavanje i pljucanje sa svoh strana, a najzlobniji je bija Sparacio (kojeg odavna ne viđam). Jedino je Višnja stala u moju obranu i smirila strasti. Tako je počelo. Svi ostali radovi su mi također ispljucani i ismijani na ovom forumu. Da san drukčije naravi nebi ode već odavno dilazija. Eto mog početka. A radove pogledaj sam:
http://itusluge.co.nr

Dodatak: To je bilo 2003., a u ružnom sjećanju po zlu su mi ostali u sjećanju i Siniša i Supa Ducta. Ponašali su se ko nacisti!

Evo samo za tebe

http://www.webmajstori.net/forum/32579-sto-bi-savjetovali-ljudima-koji-se-zele-ovime-baviti#post231620

I ja sam tih godina krenio, možda i ranije…
Skinuo wamp i phpDesigner, pročitao sve na Tutorijali.Net o web developmentu, također na Web development tutorials, from beginner to advanced | Nettuts+ i krenio pisati kod… pisati pisati pisati i pisati… imaš na youtube milijune tutorijala kako raditi, s čime raditi i zašto tako :slight_smile: