Kako točno pročitati varbinary polje

Pozdrav,

Početnik sam u MySQL-u i iako čitam knjigu iz početka, nešto mi treba brzo. Kako točno pročitati varbinary polje da ne dobiješ ekriptirani tekst? Jel se to radi sa naredbom CAST?

Ili možda nešto ima veze sa kodnom stranicom?

Vidim da je dosta pogledalo, a nitko nije odgovorio, pa hajde da malo preformuliram pitanje.

U poljima koje koristim treba biti čisti TEXT (skoro za svako polje je text). Polja se pune iz vanjske DB2 baze (druga osoba je radila taj proces i on će se zapravo osvježavati u realnom vremenu). Da li su nekim automatizmom polja prevedena na VARBINARY, nemam pojma. Možda se radi o nekoj defaultnoj postavki u MySQL-u? Zapravo, zanima me bilo kakav uzrok da mogu reći da je netko negdje nešto pogriješio, ili pak da ispravim neku sitnicu koja mi negdje stoji.

Možda sam tako pomogao vama da pomognete meni. Evo ispis kolona:

Prebaci varbinary u varchar u columnama.

Imam 102.000 recorda koji će se automatski osvježavati u realnom vremenu. Da li to smijem napraviti samo tako?

pa istestiraj na nekoj svojoj tablici.
No mislim da bi mysql to trebao prebaciti u text samo bi trebao pripaziti na encoding.

Probao sam ali imam slijedeće probleme:

  1. Najprije uopće nisam mogao prebaciti tablicu iz jedne u drugu, jer mi je za svako varbinary polje PHPMyAdmin izbacivao grešku. Radio sam najprije CAST naredbu za sva polja, a potom i CONVERT. Isti rezultati.

  2. Potom je programer koji je punio bazu probao sve reinstalirati i naletio je na dobar rezultat, ali samo na CP-1250.
    No meni CP-1250 ne baca dobre rezultate na webu (krivi HR znakovi) iako konvertiram sve relevantne .html/.asp fileove u CP-1250.
    Programer kaže da prebacuje sa Mediatorom i da mu nudi samo UTF i UTF8 opcije, te između ostalog i CP-1250. Kada koristi UTF ili UTF8 dobije varbinary polja, a nakon CP-1250 dobije varchar polja. U MySQL workbenchu su normalni HR znakovi, no meni na webu nisu.

Zajebavao sam se nekoć sa CP-1250 i 100% sam siguran da to nije dobar izbor.

Da li ima netko neki prijedlog, od kuda krenuti i što napraviti po ovom pitanju? ■■■■■■ mi se stisnuo rok, a sad imam totalno glupe i nepotrebne probleme.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja