Kako ući u trag IP adresi?

Prijatelj ima problema s nekom osobom sa foruma…i sad bi htio znati po koju više o toj osobi. Što se tu može poduzeti?

Prvi problem, kako do IP-a? Jedina opcija je tražiti administratore foruma ili postoji još neki način?

Drugo, što može obična osoba s IP-om? Znam da se bilježi točno kojoj adresi je dodjeljen koji IP u koje vrijeme…ali tim podacima ima pristup samo policija. Jel se može ovako bez dubljeg potezanja koraka saznati išta iz IP-a? Tipa lokacija?

Hvala!

S tim IP-om ne mozes ama bas nista…

Ja mislim bas tako kako je reko @drmrgood samo mozes vidit iz kojeg je grada i operater

Možeš pogledati IP lokaciju recimo na www.fastipchecking.com ali dalje od toga možeš jedino sa policijom. Ako ima razloga oni bi kontaktirali njegovog internet service providera i onda bi postupili dalje po zakonom.

Tako da on ako nešto sere bezveze mislim da se nemože ništa, ali ako ima razloga ili sumnje da je nekome život ugrožen onda će to provjeriti.

Ockej, barem lokacija.
A prvio dio problema. Kako do IP-a te osobe s foruma. Jedino preko administratora?

Do IP-a te osobe se može jedino preko administratora zato što samo on ima uvid u podatke svakog clana (osim ako nije to dozvolio i moderatorima pa i oni mogu).

S tom IP adresom sam mozes jedino provjerit otprilike lokaciju (nije precizno tocna) te Internet Service Providera.
Za bilo sta dodatno se treba podnijeti prijavu na policiju i ako sud odluci, svi podaci od te osobe ce se dobiti od ISP-a (sto potraje otprilike skoro godinu dana).
Drugi nacin za dolazak do svih podataka je da ako poznajes neku osobu koja radi u ISP-u koji koristi ta IP adresa, pa da nju pitas informacije o vlasniku te IP adrese :wink: