Kako uraditi redirect određene stranice ili zabranit isto?

Imam u skripti link i kad se klikne npr Mujo on ode na google.com jeli moguće da se zabrani nekako preko cpanela ili htaccessa da on nemože ići na tu stranicu tj kada klikne na Mujo da ide na neku drugu stranicu ili da uopće neide nigdje?

Ti bi da se svi linkovi na tvom sajtu koji idu prema određenoj domeni na neki način preduhitre i preusmjere na neku drugu domenu (možda natrag na neku određenu stranicu na tvojoj domeni) ?

To možeš ako modificiraš samu skriptu, kroz nekakav javascript kod koji bi se dodao u

O kojoj skripti je riječ ?

1 pitanje - da
2 pitanje - nebi bas o tome :smile:

Uglavnom gledaj to kao bilo koja skripta koja ima u sebi neki link i sada jedini nacin da taj link preusmjeris ili jednostavno da neradi je da se editira nesto eksterno tj u cpanelu, htaccesu ili možda napiše neka mala dodatna skripta za taj sajt (bubam sada).

Evo primjera: http://jsfiddle.net/4gxty9kk/

Ovo je neka šala ili?

Ne kuzim, zasto bi bila sala?

apazinjanin ti je dao dobar kod, čak možeš i neki redirect s tim napraviti

To bi bilo editiranje u samoj skripti. Tako bi mogao izbrisati cijeli code i završiti s time, ali meni treba neki eksterni dio npr u cpanelu, htaccesu ili negdje drugdje da se određena domena uopće ne otvara ili ide redirect na neku drugu. Zamisli da netko stavi link u komentar u wordpressu, a ti nemaš apsolutno nikakve mogučnosti editirati taj link, a ne želiš da ga bilo tko otvori i pošalje na google.com nego da klikne link kao da je link zamjenjen s # ili redirect na neki drugi link.

zato ovaj kod staviš negdje u header tog wordpressa i bez obzira na kojoj stranici, u komentarima ili ne, uvijek će se klikom na google.com link dogoditi - ništa.

a može se dogoditi i nešto, npr. redirect na neku stranicu koju ti odabereš

a može se to napraviti i za sve “outgoing” linkove

ali se to ne može ni iz cpanela ni iz htaccesa

Aha, nisam to znao. Idem pokušat :slight_smile:

edit: nema šanse stavio sam taj kod na 10 različitih mjesta. Ne razumjem kako taj kod zna da hvata određeni link i ne dogodi se ništa?

Po meni je to obični link na kojeg se može kliknuti i otvori se u novom tabu.

Otprilike da objasnim, taj code ti se trigira kad korisnik klikne na body i na link (a)…zatim se radi usporedba jeli taj link “google.com” , ako je…ne desi se ništa.

Pošto ti želiš blokirati određene linkove sa svoje stranice, mislim da ti treba mrvicu više od toga.
Iz dva razloga:

  1. User može kliknuti desni klik->copy url adress
  2. Može još jednostavnije kliknuti midlle click i tarannn, tamo je :smile:

Ja bi možda pristupio problemu tako da na onload dohvatim sve linkove, te editiram atribut href onima koje detektiram kao neželjene. A možeš editirati i .innerHTML po želji.
Također, takvu kontrolu ne moraš trigirati na onload, nego također po potrebi i usmjeriti je na samo određeni content tvog weba. Tipa, želiš kontrolirati samo linkove unutar komentara…
Ako ti je gornji pristup ocke, reci…funkcija će se lako složiti…

Da li imas includan jQuery ?

Btw. s gornjom metodom možeš kontrolirati redirect linkova iz cPanela…samo i dalje moraš imati napravljenu podlogu u javascriptu.

Fora je samo da ta funkcija koja obrađuje linkove, komunicira sa bazom …i prema parametrima koje može dohvatiti u bazi, gleda hoće li neki link redirectat ili neće.

Tako da ti nakon što implementiraš funkciju, kasnije samo putem cPanela dodaješ u bazu linkove koje želiš redirektat.