Kako zaraditi na forumu?

Dajte ideje kako zaraditi na forumu / forumima. Tnx unaprijed.

CPM reklame… na forumu se radi puno impresija…
CPC ako dobro pozicioniras adove i sa cpc-om se moze (ne mora nuzno biti adsense)
CPA offeri - dobro se moze takoder zaraditi ako nalazis offere vezane uz tematiku foruma
VIP racuni. Ako je forum malo veci

Ako planiraš pokrenuti forum ne vidim razloga da to napraviš. Danas je to nemoguća misija po meni. Radije to vrijeme uloži u nešto drugo.

Imaj forum kao podrsku za neku stranicu kako bi nju dignuo i tmao zaradjivao.

Istina je da je forum tip sajta na kom se radi najviše impressija, puno više od portala i bilo kakvih drugih sajtova (osim SM sajtova) i tu jedino vidim priliku za ozbiljniju lovu…

CPCom je praktički ne moguće zaraditi, probalo se na sajtu s par desetaka tisuća usera dnevno, nejde jednostavno… nije forum za to…

@Bugi - ma imam dugogodišnju želju pokrenuti nešto, ne znam ni sam što, forum sam već imao, a otislo je u Honduras sve skupa jer tad jos nisam znao neke stvari koje znam danas, a i bili su mi prvi koraci u internet “businessu” - forumi.hr konkretno…

Ako se odabere dobra “nicha” moze se sakupit ekipe… Pogotovo kad bi se nudio neki extra content i dobar sadrzaj.

Ako se uspije napraviti community gdje svi zele nesto sherat, pa dici VIP gdje se placa itd. Onda ima smisla

Tipa BlackHatWorld forum ;).

Zaraduju od CPM-a i VIP accountova. Oni koji su VIP-ovci imaju pristup najboljim marketinskim metodama i sl. :slight_smile:

Ma nisam sad mislio od jednog foruma (zato i nisam navodio tematiku, ljude i sl), mislio sam konkretno na forum hosting, ali u principu dode na isto - forum ko forum.

Ja bi osobno isao onda na CPM hosting… i sa malo posjeta se radi poprilicno puno impresija na forumima… CPM ne zvuci lose za forum hosting…

Tipa svi imaju recimo 2 reklame na forumu koji su na tvojem forum hostu, oni koji se zele rijesiti reklama mogu platiti recimo XX svotu novca mjesecno/godisnje i nema reklama…

Hm, imaš možda kakve konkretnije podatke? Tipa kolika je minimalna zarada na 1000 viewsa, prosječna i sl… mislim znam da ne mozes odgovoriti ni priblizno tocno, ali moza ipak ima kakvi podatak :smiley:

Od 0,5$ do cak 2$ na 1k impresija. Ima brdo networka neki placaju bolje neki losije.

To bi sam osobno trebao probat par networka da vidis koji ti najbolje odgovara po kvaliteti oglasivaca na istom (da ne reklamiras bas svakakve gluposti) i naravno po cijeni, koliko dobivas :).

Ako bi imao recimo 2-3 pozicije za reklamiranje, onda radis 3 razlicite impresije istovremeno. Think out of the box :). Ima se tu nacina za zaraditi, samo je fora sa puno tih advertising networka (pogotovo kod ovih boljih sto vise placaju) da moras zadovoljiti nekakakav minimalan broj impresija mjesecno da bi upao.

I fora je da neki ne dozvoljavaju postavljanje oglasa na forum upravo jer je mala efikasnost CPM modela oglašavanja na forumu (pogledaj točku 7:


)

Da da, i to. I to je bilo 2005., pitanje kak je sad

[quote=“Webmeister”]I fora je da neki ne dozvoljavaju postavljanje oglasa na forum upravo jer je mala efikasnost CPM modela oglašavanja na forumu (pogledaj točku 7:


)[/quote]

Upravo to… Sve ce se svesti na to da ce po 2-3 tjedna testirati svaki network (recimo 4-5 koje odabere) i kad vidi koji daje najlbolje rezultate toga odabere s time da naravno mora postivat njihov TOS ;). Puno njih kao sto si naveo ne voli bas impresije sa foruma.

da npr… imaš sektor na forumu gdje se predaju oglasi pa
od naplate oglašavanje zarađuješ npr… :zub:

Vjerojatno ne, ali dali ima neka mreza koja podrzava i nas jezik?

na ovom linku ima gro tih programa, nasao sam jedan koji prima kvalitetne siteove koji nemoraju nuzno bit na eng.

Forum bi otvorio onda kad bi imao na nekom site-u dnevnih 5k posjeta i nebi ga gledao ko neku zaradu nego kao content koji bi pridonjeo tome site-u.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja