Kako zaraditi na internetu--uputstva za početnike!

Pozdrav,

Vidjela sam da mnogi članovi ovog foruma pitaju pitanja vezana uz internet marketing ili internet zaradu, pa sam odlučila otvoriti ovu temu u kojoj bih željela pozvati sve forumaše koji se bave tim poslom da svojim korisnim savjetima olakšaju početnicima. Željela bih da ovdje izmjenjujemo iskustva i pišemo korisne savjete za početnike. Molim Vas nemojte ostavljati svoje affilijet linkove. Zna se gdje se oni smiju stavljati, a gdje ne. Molila bih da se u ovoj rubrici iznose samo vlastita iskustva i korisni savjeti. Krenut ću od sebe.

Moj ulazak u svijet internet marketinga opisala bih kao “Izgubljeni u svemiru“ ili „Alisa u zemlji čudesa“! Nisam imala poima ni o čemu. Bila sam potpuni početnik bez ikakvog predznanja o HTML kodu, niti sam znala šta znači riječ hosting ili domena.

To su sve bili pojmovi sa kojima se ja nisam nikada susretala u životu, dakle potpuna enigma.

NO, internet marketing je „VJEŠTINA“- a karakteristika svake vještine jest da se ona može NAUČITI. Jednako kao kuhanje, ličenje ili nešto treče.
Znam da onima koji se ne razumiju u internet marketing, on može djelovati zahtjevno i nejasno baš kao nuklearna fizika no, TO UOPĆE NIJE ISTINA!!!
Internet marketing je skup vještina koje je ponajprije potrebno RAZUMJETI, potom NAUČITI i na kraju IMPLEMENTIRATI. Te vještine su prilično jednostavne, ali je potrebno da Vas netko vodi kroz cijeli taj proces i pokaže Vam korak po korak kako zarađivati novac na internetu.

Na početku najpotrebnije je da zauzmete adekvatan STAV i RAZMIŠLJANJE o cijelom tom poslu. Danas većina ljudi misli da imati starnicu na internetu automatski znaći i zarađivati na internetu, što je u potpunosti netočno. Čak i oni ljudi koji na svojim internet stranicama prodaju neki proizvod smatraju da će prodaja krenuti sama od sebe, praktički preko noći, što također nije istina.

Niti jedan biznis ne može se razviti preko noći. Za sve je potrebno određeno vrijeme i uloženi trud. Najbitnija stavka u cijeloj toj priči jest KRAJNJI REZULTAT. Krajnji rezultat su ogromna mjesečna primanja, daleko veća od onih na koje smo mi danas naviknuli i za koje svaki dan odlazimo na posao.

Mnogi se pitaju: “ Kako da onda zaradim putem interneta? “
Odgovor je vrlo jednostavan, izradom liste! Dakako, novac će te zarađivati od prodaje, ali da bi zaradili novac, odnosno prodali proizvod potrebno je da sagradite listu ljudi sa kojima ćete izgraditi odnos i zadobiti njihovo povjerenje.

To je internet marketing!!!

Listu ćete izgraditi onda kada na Vašim internet stranicama budete dijelili kvalitetan sadržaj besplatno, a zauzvrat od posjetitelja tražili da Vam ostavi svoje cijenjeno ime i email adresu na koju čete mu poslati svoj besplatni poklon.
Na taj način dobijate mogućnost da posjetitelja naknadno obavještavate o kvalitetnom sadržaju ili uvjetima koje nudite npr., besplatni tečaj kako izraditi internet stranicu ili nuditi besplatne programe u kojima se kreira internet stranica ili eKnjigu sa detaljnim uputstvima kako zarađivati na internetu itd.

Poanta je slijedeća, da bi od posjetitelja uzeli novac potrebno je da im besplatno ponudite kvalitetan sadržaj, nešto što će im zaista trebati ili koristiti.
Nitko od nas ne voli da nam se odmah izvlaći novac iz đepa bez da se ponudi neki kvalitetan sadržaj. Upravo ponudom kvalitetnog sadržaja navest ćete posjetitelje da se upišu na Vašu listu, te čete kroz par mailova besplatne ponude kvalitetnog sadržaja izgraditi odnos sa njima, te ih navesti da kupe Vaš proizvod.

Dakle, poanta internet marketinga jest IZRADA LISTE!!!

A kolko treba imati tih listi da bi bio bogat ? :bush:

Potrebno je da imaš jednu jedinu listu.
Kada se počinje paviti ovim poslom najviše vremena se posvećuje izradi liste,
što znači da promocijom vlastitog sitea dovodiš promet na svoj site.
Pod promet podrazumjevam ljude koji gledaju site.
Neki od tih ljudi će se upisati na tvoju listu ako im zauzvrat daš neki besplatni poklon kao što je eBok ili nekakva uputdstva koja bi njemu bila korisna.
Važno je da budeš svjestan da se neće svi ljudi koji posjete tvoj site upisati na tvoju listu, ali ako ih se upiše između 20 - 40% možeš se smatrati vrlo uspješnim.
Davajući kvalitetan sadržaj ljudima koji se upišu na tvoj site svakako će ih potaknuti da i kupe tvoj proizvod ili uslugu koju nudiš na svom siteu.
Nadam se da sam ti barem malo razjasnila. Ako imaš još kakvih pitanja slobodno ih postavi u ovom podforumu i ja ću se potruditi da ti dam odgovor u što kračem vremenu.:zbogom:

[quote=“jelena86”]
Ako imaš još kakvih pitanja slobodno ih postavi u ovom podforumu i ja ću se potruditi da ti dam odgovor u što kračem vremenu.:zbogom:[/quote]

Jesi li muško ili žensko, al zapravo ? :kuc:

di je aff link da se joinam

Jelena, Jelena,…

Zar smatraš da su ljudi nepismene ovce koje samo čekaju da im netko uvalja muda pod bubrege?

Hvala Vam puno što ste zatražili Vaš primjerak besplatnog programa KompoZer  za izradu web stranica.

Program je vrlo jednostavan za upotrepu i njime se uistinu bilo tko može služiti i izrađivati vrhunske internet stranice.

Uputstva kako se koristiti tim programom, kao i kao izraditi svoju prvu internet stranicu bit će vam poslano putem emaila naknadno kroz par dana.

Da biste dobili  program i uputstva potrebno je da provjerite Vaš email u kojem Vam je upravo poslan link na  koji morate kliknuti da bi potvrdili primitak Vašeg poklona.

Link će Vas dovesti na download stranicu s koje možete skinuti Vaš poklon. 

Pozdrav Jelena,

Mene ne zanima jesi li muško ili žensko. Imam o tome već mišljenje :wink: .

Kad sam pročitao tvoj prvi post mogao sam se složit s njim… Lista korisnika je potrebna. Uz to ako je to neka ciljana skupina tim bolje. Međutim mi to svi znamo i zato koristimo takve liste neki cak koristimo i FB grupe i sl. Sve u svemu u tvom prvom članku upute koje daješ za većinu ovdi vjerujem da nisu ništa novo.

Al onda si postala drugi post u kojem je link na pretpostavljam tvoju stranicu. Zato te moram priupitat zašto se ne držiš svojih zaključaka iz prvog posta.

• kvalitetan tekst: na tvojoj stranici nema takvog teksta koji bi me uvjerio da si pouzdana, da nudiš stvarno nešto novo i iz tog teksta ne mogu skužit ni o kakvoj zaradi pričaš (osim ako ne pogledam domenu .ws :wink: ) I to mi u startu čini stranicu odbojnom i na takvu stranicu neću sigurno ostavit svoj e-mail.

• besplatan poklon: to već mnogi rade i nije ništa novo, međutim nije dobro ako pod poklonom smatraš tekst koji je ubiti trebao bit dio odmah vidljiv na stranici. To treba biti nešto više a sam način zarade ipak trebaš napravit dostupnim na samoj stranici.

• povjerenje: to je po meni jako bitno ako želiš pridobit nekog da se učlani pod tvojim ref. linkom ili slično ili da uopće krene u nekakav pokušaj zarede. A to je upravo najveći problem 90% onih koji pišu u ovom djelu foruma (zarada). Šta želim reci? pa recimo da bi ja u pokušaju da skupim sljedbenike, nebitno šta nudim, prvo napisao 50ak poruka na nekom forumu … Pomagao ljudima, diskutirao s njima i tako stekao njihovo povjerenje. Na taj način bi kroz određeno vrijeme počeo s promocijom nečeg i vjeruj mi imao bi puno većeg uspjeha nego ovako kao što neki rade “prvi post i odmah nude nemoguće”. Ja vjerujem da se i magla može prodavat al mora biti lijepo upakirana.

• euforija: toga istina nema u tvom postu ali na tvojoj stranici je ima citiram:“Ako ŽELITE zauvijek riješiti problem Vašeg zaposlenja pristupite ovom internet poslu”.
    Prvo nijedan posao ma kako dobar nije vječan, drugo da je moguće to što ti predstavljaš već bi to neko drugi obznanio… Možda bi cak i naša vlada primijenila taj model i Šuker ne bi dizao kredite od EU već bi zarađivao na netu ;). Samo želim reci da s malo manje euforije možeš progurat puno bolje taj svoj projekt. :wink:

Eto toliko od mene i ako sam možda bio grub ispričavam se, želio sam samo objektivno sagledat to što nudiš.

.ws .ws .ws :smije:

[quote=“zoom”]Pozdrav Jelena,

Mene ne zanima jesi li muško ili žensko. Imam o tome već mišljenje :wink: .

Kad sam pročitao tvoj prvi post mogao sam se složit s njim… Lista korisnika je potrebna. Uz to ako je to neka ciljana skupina tim bolje. Međutim mi to svi znamo i zato koristimo takve liste neki cak koristimo i FB grupe i sl. Sve u svemu u tvom prvom članku upute koje daješ za većinu ovdi vjerujem da nisu ništa novo.

Al onda si postala drugi post u kojem je link na pretpostavljam tvoju stranicu. Zato te moram priupitat zašto se ne držiš svojih zaključaka iz prvog posta.

• kvalitetan tekst: na tvojoj stranici nema takvog teksta koji bi me uvjerio da si pouzdana, da nudiš stvarno nešto novo i iz tog teksta ne mogu skužit ni o kakvoj zaradi pričaš (osim ako ne pogledam domenu .ws :wink: ) I to mi u startu čini stranicu odbojnom i na takvu stranicu neću sigurno ostavit svoj e-mail.

• besplatan poklon: to već mnogi rade i nije ništa novo, međutim nije dobro ako pod poklonom smatraš tekst koji je ubiti trebao bit dio odmah vidljiv na stranici. To treba biti nešto više a sam način zarade ipak trebaš napravit dostupnim na samoj stranici.

• povjerenje: to je po meni jako bitno ako želiš pridobit nekog da se učlani pod tvojim ref. linkom ili slično ili da uopće krene u nekakav pokušaj zarede. A to je upravo najveći problem 90% onih koji pišu u ovom djelu foruma (zarada). Šta želim reci? pa recimo da bi ja u pokušaju da skupim sljedbenike, nebitno šta nudim, prvo napisao 50ak poruka na nekom forumu … Pomagao ljudima, diskutirao s njima i tako stekao njihovo povjerenje. Na taj način bi kroz određeno vrijeme počeo s promocijom nečeg i vjeruj mi imao bi puno većeg uspjeha nego ovako kao što neki rade “prvi post i odmah nude nemoguće”. Ja vjerujem da se i magla može prodavat al mora biti lijepo upakirana.

• euforija: toga istina nema u tvom postu ali na tvojoj stranici je ima citiram:“Ako ŽELITE zauvijek riješiti problem Vašeg zaposlenja pristupite ovom internet poslu”.
    Prvo nijedan posao ma kako dobar nije vječan, drugo da je moguće to što ti predstavljaš već bi to neko drugi obznanio… Možda bi cak i naša vlada primijenila taj model i Šuker ne bi dizao kredite od EU već bi zarađivao na netu ;). Samo želim reci da s malo manje euforije možeš progurat puno bolje taj svoj projekt. :wink:

Eto toliko od mene i ako sam možda bio grub ispričavam se, želio sam samo objektivno sagledat to što nudiš.[/quote]

Kao prvo zahvaljujem vam na svim komentarima i kritikama i eto da dam odgovor na nekoliko od njih.
Što se tiće stranice nisi ju ni pogledao već si vidio samo squeez page. Na mojoj download stranici imaš ikonu pored koje biše za povratak na stranicu klikni tu!!!..

Što se tiće linkova…u potpisu nema ništa protiv ako ih netko ostavi, ali u samom sadržaju posta kao izravnu reklamu ne podržavam. Zato sam u prvom postu napomenula da se točno zna gdje se oni smiju ostavljati, a gdje ne.

Što se tiče poklona Kompozer i nije neki ekstravagantni pokoln, ali uputstva kako napraviti svoju prvu intarnat stranicu i kako započeti svoj poso za totalne početnike koja naknadno stižu na mail svakome tko se upisao zasigurno jesu.

I ne želim da ovo bude reklama za sitove već da se pišu uputsva za POČETNIKE!!! Znam kako je bilo meni kad sam započinjala radit ovaj posao i želim da zajednički svojim savjetima drugima olakšamo.
Ovdje nisam bitna ja niti moj site, već je ovo mjesto na kojem biste trebali pisati vlastita iskustva upute za one koji se tek počinju baviti ovim poslom.

Ja sebe ne želim promovirati već pomoći drugima i ne pišite postove o meni već pišite za druge koji će imati koristi od toga.

Poanta ove teme jest da svi koji se bavite ovim poslom pomognete drugima koji ulaze u svijet zarade na internetu.

Hvala!!!

nisam skidao niti me zanima sto je to ali tko nezeli ostavljati mail itd…

http://www.sigurna-internet-zarada.ws/download.html

Jelena dušo ovo sam ti želio reci:

1. Ja nisam stigao na tvoju download stranicu jer kad sam kliknuo na tvoj link. On me odveo na dio stranice gdje pišu neke općenite fraze o internet zaradi. Što nije bilo dovoljno da me zainteresira u tolikoj mjeri da bi ostavio svoj e-mail i krenuo dalje. To je ono bitno što sam ti htio reci. Uzimanje e-maila si trebala ostaviti za kasnije a ne prije nego me zainteresiraš da tražiš moj e-mail.

2. Što se tiče tvog linka nisi me shvatila. Nisam rekao da imam išta protiv linka u potpisu, link sam spomenuo zato jer sam njime došao do tvoje stranice i tu sam našao ono što mi se nije sviđalo. A ako neko priča o iskustvima onda je logično da ce ljudi pogledat njegove linkove i uzet ih za primjer, a tvoj link po meni nije dobar primjer.

3. Upute za izradu stranice, iako se mogu nac na netu, ipak može se reći da jesu fin poklon za nekog početnika, ali mislim da bi bilo puno bolje da si ih spomenula na prvoj stranici i time me zainteresirala da ti dam e-mail, ovako sam našao samo neke fraze o financijskoj stabilnosti na netu i sad opet ne znam kako da napravim int. stranicu :slight_smile:

4. I zadnje nisam ja ni pokazao prstom u tebe i rekao da se pokušavaš reklamirat ovdi (ovdi ni najbolji projekti ne prolaze kad se sudare sa kritičarima ovog foruma )
    ja sam to rekao za neke koji pišu u dijelu foruma o zaradi. A tebi sam savjetovao šta ja mislim da je bolje da napraviš i šta ja smatram kvalitetnim tekstom.

Besplatan kvalitetni tekst nije besplatan ako ti ja dam nešto(e-mail) da bi ga vidio.

:wink:

Hvala na savjetima i kritikama! Vidim da imaš puno iskustva pa daj to podjeli sa onima koji ga nemaju. Svaki svjet je dobro došao…

ja sam totalni tutlek kako početi

Ja sam ovak počeo:

Ovo je moja prva web stranica!

Nema druge :neznam:

:) :)

:slight_smile: :slight_smile:

[quote=“webjumfer”]Ja sam ovak počeo:

Ovo je moja prva web stranica!

Nema druge :neznam:[/quote]:slight_smile: I ja!! I to na win.XP u notepadu. I danas koristim textualni editor a alate tipa DW nikad nisam koristio.

tko god razmislja da zapocne nek ne razmislja mnogo, moze da pokrne blog,svoju web stranicu ili profil npr na facebooku i u trud i posvecenost moze da ocekuje nesto. bilo da su u pitanju liste ili bloganje sa istrajnoscu moze nesto da se zaradi…

Pocetnicima preporucujem da posete sajt
http://www.mikroposao.com
, mozete zaraditi tako sto ce te obavljati kratke poslove vezane za internet. Poslovi nisu teski i mogu vas uvesti u problematiku internet marketinga. Sajt mozete koristiti i kao sredstvo za iznajmljivanje radnika da vam odradjuju neke poslice na internetu, naravno od novca koji ste stekli radeci na njemu.

[quote=“vladex”]Pocetnicima preporucujem da posete sajt
http://www.mikroposao.com
, mozete zaraditi tako sto ce te obavljati kratke poslove vezane za internet. Poslovi nisu teski i mogu vas uvesti u problematiku internet marketinga. Sajt mozete koristiti i kao sredstvo za iznajmljivanje radnika da vam odradjuju neke poslice na internetu, naravno od novca koji ste stekli radeci na njemu.[/quote]

Ja početnicima preporučam da umjesto da gube vrijeme na klikanjima i ispunjavanjima anketa za druge, uče o izradi web stranica i drugim vezanim stvarima.

To gore je gubljenje vremena od kojeg ne ostaje znanje kasnije.

mislim da nije gubljenje vremena, ne moze svatko da radi stranice ili da programira ali ako mogu da zarade bloganjem ili necim slicnim, zasto da ne…