Kako zaraditi sa web stranicom?

Vidim da vas dosta ima koji zaradujete od svojih stranica. Pa me zanima kako poceti zaradivati, koja bi trebala biti tema web stranice za laksu stranicu? svaki savjet je dobrodosao

Radi web o onome što poznaš, što voliš, kad se budeš dovoljno dugo trudio dobiješ nešto posjete stavi adsense ili neki affiliate. Za pisanje koristi Wordpress(tj. gotovi CMS). Jednostavnije od ovoga ne može.

Evo moj novi blog koji još uvijek punim sa sadržajem. Mislim da bi ti mogao pomoći: http://bit.ly/1LT32x6

Radi ono gdje ima love i na to se fokusiraj. Jebeš ono što voliš ako u tome nema love.

Odmah protupitanja: Šta znaš/želiš/voliš raditi? Koji jezik bi koristio/la? Koliko vremena imaš? Koliko jako želiš zaradjivati preko weba? E, kad na ta pitanje odgovoriš, onda imam dalje smjernice :wink:
Obrazloženje: postoje stvari koje više ili manje volimo raditi i teme o kojima bi pisali… E sad, kao što @bugi reče, ono što voliš da radiš ne mora da bude i ono što donosi lovu. Možda ti se posreći da voliš neku temu koja je, inače, i tražena, pa ćeš spojiti ugodno s korisnim. Iz ličnog iskustva, novac, ljubav/sex i moć su okvirne teme koje najbolje prolaze. Sad u okviru njih pronadji neku nišu koja je tražena, a još uvijek nije pokrivena… Jako konkurentne oblasti su već podobro pokrivene, ali uvijek postoji tema kojih se neko drugi nije sjetio, ili obradi neku temu na drugačiji način… Sve ovo zahtijeva malo istraživanje, postoje alati za keyword research.

Jezik… naše govorno područje još uvijek ne daje basnoslovne sume, ako znaš engleski, možda da se usmjeriš na taj jezik.

Vrijeme… je novac. Koliko vremena odvojiš za projekte takvi će biti i rezultati… logično, jel?
Uspjeh je direktno proporcionalan jačini želje koju imaš za njim… i to logično, jel? :slight_smile:

Ako je početnik onda kao prvo ne može znati gdje ima love, a ako krene tim putem veća je vjerojatnost da će od svega odustati. Mislim da uvijek prvi web mora biti o onome što poznaš i voliš, kasnije ako zavoliš posao onda ćeš njušiti zaradu.

Ne vidim razloga zašto gubiti vrijeme, zna se gdje ima love, može potražiti savjete.

Love ima jedino ako ima posjetitelja :wink:
E sad netko će raditi web s igricama gdje se mjesečna pretraživanja broje u milijunima pa uzeti dio kolača od toga, a netko će raditi web za užu nišu koja broji manje posjeta, ali opet ima dovoljno novca ako radiš kvalitetno.

Evo moj osobni primjer gdje radim ono od čega ću imati koristi (nadam se). Posadio sam nekoliko stotina grmova aronije i kroz par godina planiram prodavati svoje proizvode, paralelno s time sam i pokrenuo web vezan za aroniju koji trenutno stoji ovako, trenutno od adsensa mogu pokupiti neki sitniš, ali kad budem imao vlastite proizvode isplativost će biti veća:

1 Like

Dizajn (grafički i web), video, fotografija i sve vezano uz tu temu. Sad ne znam koliko je to unosno pošto ima brdo stranica sa tom tematikom.

Jezik hrvatski, engleski nije nikakav problem, dapače.

Za tebe je onda najbolji freelance, istovremeno dok gradiš vlastiti sajt sa portfoliom. Mada nikad nisam s tim radila, znam da ima nekoliko velikih freelance sajtova, tipa odesk, elance, freelancer… ako si vješt u tome što radiš brzo ćeš uspostaviti kontakte i dobiti poslove.
Vjerujem da znaš da postoje i sajtovi gdje možeš zaraditi na prodaji svojih fotografija. Sretno! :smile: