Kakve oglase staviti sa Google Adsense na blog?

Molim za pomoc oko adsense oglasa za blog o zdravlju i lekovitom bilju…da li je bolje staviti oglase vezane za tematiku bloga ili za pretrage posetitelja i koliko oglasnih jedinica po postu…hvala

1 Like

Da li ti je web stranica odobrena za AdSense? Ako je, onda ovako:

Prema mom iskustvu oglasi se uvijek postavljaju u obliku slova E. Znaci sidebar da bude sa lijeve strane i u njega jedna vertikalna reklama. U postu prvu reklamu na pocetak orjentiranu ulijevo, jednu u sredinu i jednu na dno posta. Dokazano najbolji CTR.

Hvala na brzom odgovoru,da odobrena je posle nekih mesec dana stajanja na cekanju…molila bi iskustva o tipu oglasa neko mozda ima slican blog?

Pa najbolje su oglasne jedinice naravno, podrazumeva se responsvini oglasi (znači oglasi koji se razvlače prema uređaju s kog se gleda sajt ili blog )

ovde imaš sve veličine standardne google oglasa

ja lično držim sticky baner u podnožju sajta (footer) kao i 300x600 , 336x280, 728x90 i ove nove multiplex. Sticky baneri kod većine webamstera donose dobru zaradu

1 Like

2022 je prijatelju kakvi sidebari to se samo za svoj gušt dorađuje desktop verzija. Računari su izumrli ostali su programeri i gejmeri na njima standard user je na telefonu. Reklame u postu su zarada kao i sticker ads.

@Lekovito_Zdravo dok te ne prihvate na adsense koristi nativmedia ili adnow veoma su dobre reklame za tvoju tematiku sajta.

Btw večeras ti dam backlink i onaj guest post nemoj misliti da sam te zeznuo bio sam vjeruj previše zauzet.

3 Likeova

Veruj mi nisam ni mislila da jesi…adsense me je prihvatio pa sam mislila mozda kombinacija adsense i nativemedia

Treba vremena da adsense shvati o kakvom je kontentu riječ i da nađe reklame slične sadržaju. Ali svakako da više plaćaju od pomenutih nativnih mreža.

Ubaci oboje pa testiraj. Posjetioci tog sajta su većinom osobe starije životne dobi, tako da klikću gdje treba i ne treba. Zarade će biti svakako.

Podrzavam… evo na sajtu 700 ljudi- 96% telefoni… i vjerujem tu ne racuna tablete i tako neke uredjaje gdje se sidebar potencijalno nece vidjet

Ja koristim autmatske oglase adsense. jeli grijesim u tome? imate li prijedloge neke npr za tntportal.ba, yep.ba isl

meni su automatski oglasi srozali zaradu sajta… ako se dobor sjecam za nekih 20-30% (manja zarada bila na ovim mrezama koje donose bolji profit)

Mislim da je bolje ručno praviti i umetati oglase (daš ime i ime pozicije oglasa) jer onda znaš tačno koja pozicija donosi više a koja manje zarade.
Ja sam lično ukinio auto ads jer je “bacalo” oglase svukuda pa je sajt izgledao nekako nakradno.
Pokušaj da koristiš ad inserter plugin za wp imaš free i pro verziju odličan je za bilo koje reklame adsense ili tvoje

Hvala vec sam to napravila

Jel puno dva google oglasa u clanku i dva native media?

I jedan multiplex u sidebaru

Ova slika sve govori. Zadnje 2-3 godine desktop verziju radim samo za svoju dušu ne mislim uopšte na posjetioce. Čak na desktop verziji nemam ni reklama :joy::joy:

mada, gotovo nebitno… ja vecinu sadrzaja vidim preko kompjutera dok radim (mozda 80%), i ja sam do prije nekih 4-5 god mislio da je to slican slucaj sa vecinom (tj da ce posjete biti 50-50 kompjuteri-telefoni)… nisam mogao biti vise u krivu :smiley:

U sidebaru smanji broj oglasa koliko sam ja uspeo izbrojati imaš čak 13 to je previše
U ovoj adsense pomoći za multiplex ads možeš korigovati broj i oblik oglasa

P.S kod mene na sajtu ovi dodaci kodovima rade O.K.

Hvala,na pomoci,pokusacu da sredim

1 Like

Slažem se sa @Zdenga, baš si me naterao da pogledam svoju statistiku. U proseku na 1000€ zarade, oko 20€ je od desktopa. :joy::joy::joy:

1 Like