Kakve stranice imate preko kojih zarađivate ili pokusavate zaraditi, koja je vrsta i koji niche? Saas, blog, yt i sl? I ako nije tajna, koja je mjesecna zarada?
Trenutno imam 3 stranice.
Primarna stranica je turisticka stranica, uglavnom content mada ima i neke “servise”. Sajt ima 4 verzije (srpski, madjarski,nemacki i engleski). Monetazacija AdSense+TravelPayouts affiliate.
Druga stranica je vezana za gaming niche, konkretno Dota 1. Content sadrzaj sa nekim custom funkcijama za statistike koje sam radio. Poseta uglavnom sa post-sovjetskog prostora i nesto malo iz Poljske i Amerike. Zarada od reklama. Imam i kanal na kojem radim povremeno prenos turnira nekih ali nije monetizovan i to vise radim iz hobija.
Imam i jos jednu stranicu ali nije monetizovana trenutno. Mlad je sajt, po GSC ima oko 20 klikova dnevno, engleski sajt…
Poslednjih 20-ak dana mi je prosek zarade nekih 6-7 evra. TravelPayouts nemam svaki mesec obično mi treba oko 3 meseca da dostignem prag od 400 USD. Leti je bolja situacija posto imam dosta keywordova za letnje atrakcije.
Retko naplatim i po koji backlink.