Kakvo je znanje potrebno za opisani site?

Prije svega pozdrav svima posto mi je ovo prvi post! :banana:

Imam sturo znanje pomocu kog sam sastavljao jednostavnije siteove, krpao ih od gotovih skripti i Dreamwearovog grafickog sucelja, no bez konkretnog ulazenja u bilo kakvu problematiku i sam kod(znam nesto malo htmla i doklikati do cssa :D).

Sa frendom sam dosao do ideje za web koji bi funkcionira ovako:
-korisnik se logina putem facebook/google+ accounta
-pristupa formularu pomocu kog opisno i brojcanom ocjenom ocjenjivanjuje nesto
-formular se pohranjuje i salje na evaluaciju kako bi se ustanovilo da li je popunjen kako treba
-ukoliko jest objavljuje se, svi su ga u mogucnosti pregledati i komentirati unutar kategorije u kojoj se nalazi

Cisto primjera radi - nesto poput malog, jednostavnog imdba, minimalistickog sucelja u kome se vide samo kategorije i imena filmova koje je moguce ocjeniti i komentirati.

Ovo mozda djeluje krajnje jednostavno i banalno, no dolazim do problema posto ne znam koje su tehnologije uopce potrebe da bi navedeno moglo biti izvedeno. Imam instaliranu joomlu 3 i tek se ucim baratati njezinim suceljem, pohvatati dodatke itd. Koji dio ovog sto sam naveo mogu izvesti putem nje ili nekog drugog CMSa, a sto bi zahtjevalo konkretno kodiranje i pristup nekakvoj(kojoj?) bazi podataka?

Bilo kakva pomoc je dobro dosla, voljan sam uciti, citati i gledati tutoriale, no…na koju temu?

Unaprijed hvala i pozdrav!

Budući da sam kažeš da nisi baš u tome, ja bi ti preporučio WordPress i da istražuješ na njegovoj platformi plugine i ostale stvari koje su ti potrebne. Može se naći dosta besplatnih minimalističkih dizajna, lako se kreiraju kategorije, lako se ubaci plugin za registraciju preko facebooka itd…
Možda će ti trebati malo vremena dok se ne snađeš, ali u principu nije prezahtjevan CMS.

Siguran sam da ima puno više tutoriala i svega navedenog, što će ti možda trebati, za WordPress nego za Joomlu.

Primjetio sam da je WP bolje zastupljen, no isto sam tako citao i da ga nije jednostavno modificirati ukoliko se od njega ocekuje nesto drugacije od bloga? A i Joomla navodno ima znatno vise dodataka?

Joomla je jako robusna sama od sebe a sa dodacima je jos robusnija a samim time i tromija kao i svaki sistem. Iako naravno se sve to moze optimizirati ali ja ti preporucujem WP…

Posto jos nemam nikakvog sadrzaja probat cu sa WP 3.5 i vidjeti kako se ponasa u odnosu na Joomlu, nista me ne kosta :slight_smile:

Ok… Ne-mo-gu vjerovati koliko je WP jednostavniji i pristupacnijeg sucelja od Joomle. Evo, vec mi je ovo veliki korak naprijed :slight_smile:

Evo jedno od mogucih rjesenja

Za pocetak joomla 2.5

SLogin - Joomla! Extensions Directory

Za sve ostalo sta si naveo K2

Isprobavao sam Joomlu 3.0.2 nekoliko dana i pogubio se po sucelju i svi mogucim varijacima na dodatke, isprobao WP i odusevio se tako da cu nastaviti sa tim, no svejedno hvala! :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja